Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvias bestämda krav på personalen – nu träder anställd fram

21 nov, 2024, 18:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Drottning Silvia.
TT.
Drottning Silvia vet vad hon vill ha – nu berättar en anställd.
Annons
Drottning Silvias stränga förbud – efter vädjanBrand logo
Drottning Silvias stränga förbud – efter vädjan

Kung Carl Gustaf befinner sig just nu i Singapore. En resa han från början skulle ha genomfört tillsammans med drottning Silvia.

– Hon skickar sina varmaste hälsningar! sa kungen i sitt tal under onsdagskvällens mingelmottagning på femstjärniga Fullerton Bay Hotel vid Clifford Pier i Singapores finanskvarter.

– Men hon har en kraftig förkylning och kunde inte följa med.

I en intervju med Expressen träder kungaparets kock Magnus Villnow fram och berättar om den noggranna planeringen inför statsbesöket.

Annons

Drottning Silvias krav inför statsbesök utomlands

Att genomföra statsbesök i olika länder och städer hör till när man är av kungligt blod. När kungaparet flyger utomlands vill de gärna dela med sig av vad Sverige har att erbjuda. Det var därför inget konstigt att deras egen kock Magnus Villnow gjorde kungen sällskap till Singapore.

Kung Carl Gustaf.
Kung Carl Gustaf hade mottagning för president Tharman Shanmugaratnam på Clifford Pier i Singapore under onsdagen. Men drottning Silvia lyste med sin frånvaro. Foto: JONAS EKSTRÖMER

– Jag tar fram olika förslag som jag presenterar för kungaparet. Sen har vi en dialog och det ändras lite – ibland mer, ibland mindre, säger Magnus till Expressen.

Annons

Under onsdagskvällens mingelmottagning serverades en plocktallrik fylld av svenska smårätter som Kalixlöjrom på brioche, egengravad lax, potatis- och kantarellterrin.

Magnus berättar att han var tvungen att frakta några av ingredienserna från Sverige till Singapore och beskriver hur kungaparet tycker att det är viktigt att det smakar som hemma.

Kungafamiljen.
Det blev en lyckad bjudning på Clifford Pier i Singapore under onsdagen. Foto: JONAS EKSTRÖMER

På plats var även chefen för UD:s internationella presscenter Boel Lindbergh som ger oss ytterligare en inblick i vad som är viktigt för kungaparet under deras kungliga statsbesök utomlands.

Annons

"De är måna om att skapa en fin och gästvänlig känsla"

– De är värdpar och är måna om att skapa en fin och gästvänlig känsla med den värdighet som en kunglig mottagning ändå ger, säger Boel Lindberg.

Boel berättar hur man tidigare valt att frakta porslin, dukar och andra serveringstillbehör från slottet till det land statsbesöket ska äga rum. Något man nu valt att sluta med.

– Vi tänker på klimatet. Det är faktiskt en viktig aspekt att det inte transporteras porslin och linne långa vägar, motiverar Boel beslutet med.

Annons