Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Bilderna på drottning Silvia, 80, förvirrar – hon själv lägger locket på: "Går inte ihop"

17 sep, 2024, 05:00
Drottningen lägger locket på.
Annons

Drottning Silvia är förmodligen landets flitigaste 80-åring – och hon är en jetsetter av rang. I veckorna var hon i Paris, i veckan befinner hon sig i Berlin och strax därefter kallar New York.

Och visst har drottningen sina knep för att underlätta för livet på resande fot, som en specifik klocka som under åren gett upphov till många frågetecken...

Saftiga prislappen på Madeleines lyxiga skor • Efter cellgifterna – så mår Kate nu • Uppgifter: Marius misstänks för nytt brott – 3 kungliga snackisar från vecka 37!Brand logo
Saftiga prislappen på Madeleines lyxiga skor • Efter cellgifterna – så mår Kate nu • Uppgifter: Marius misstänks för nytt brott – 3 kungliga snackisar från vecka 37!

Drottning Silvias mystiska klocka väcker frågor

Kungafamiljen älskar sina lyxiga klockor, och på deras handleder vilar armbandsur med prislappar många bara kan drömma om.

Annons

Vad sägs till exempel om klockan på prins Daniels arm: en Rolex Daytona i helguld värd 300 000 kronor?

Men priset för mest unika klocka måste ändå gå till drottning Silvia. I många år har hon burit samma: den med svart skinnband, urtavla i guld och smyckad med briljanter. Den är diskret och elegant, och passar både till gala såväl som på hemmakontoret på Drottningholm.

Så vad är det som gör den så unik? Jo, Silvias klocka har två urtavlor! Silvia själv rätade ut alla frågetecken kring den tjusiga tidvisaren för en massa år sedan:

– Den är väldigt praktisk när man reser och flyger. Man kan ställa in tiderna man behöver så slipper man räkna vad klockan är där man är eller där hemma!

Förvirringen efter bilden på drottning Silvia: "Kan någon förklara?"

Men vad har Silvia haft den inställd på då, när hon är hemma i Sverige?

Drottningen har ju släkt borta i Brasilien som hon kanske vill ha koll på, och de senaste åren har prinsessan Madeleine bott borta i staterna – så bägge är möjliga kandidater. Men hon själv lade locket på när hon pratade om klockan, och ville inte berätta vilken tidszon den var inställd på.

Och nu uppdagas mysteriet kring klockan ännu mer. Podcast-stjärnan tillika tv-arbetaren Bobbe Nordfeldt delar med sig av en förvirrande upptäckt på Instagram:

Annons

– Kan nån förklara Silvias klocka. Visst, två tidzoner osv men den ena visar ju 16:05 och den andra 09:25. Det går inte ihop, skriver den skarpsynte humoristen.

Ja, hur långt bort man än befinner sig på klotet är ju faktiskt minutrarna detsamma. Kan Silvias klocka ha fastnat? Eller vad följer hon för mystisk tidzon? Ja, Silvia lär fortsatt vara förtegen kring klockan, och vi kanske aldrig får veta hur det ligger till...

Foto: Instagram

Foto: TT

Annons