Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvias första ord om farmorslyckan: ”Toppen!”

03 sep, 2024, 13:15
TT, Svensk Damtidning
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia ska få sitt fjärde barn – och drottning Silvia ska återigen bli farmor!
Annons

I måndags meddelade prins Carl Philip och prinsessan Sofia att de väntar sitt fjärde barn. Hovet bekräftade i samma veva att tillskottet är beräknat till februari.

EXKLUSIVT! Hör drottning Silvias första ord om farmorslyckanBrand logo
EXKLUSIVT! Hör drottning Silvias första ord om farmorslyckan

När Svensk Damtidning träffar drottning Silvia på Drottningholms slott får hon frågan hur det känns att återigen bli farmor. Då ler hon finurligt, blinkar med ena ögat och gör tummen upp:

– Ja, just det. Toppen! säger hon till Svensk Damtidning.

Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian
Snart blir det ytterligare en medlem i familjen!Jonas Ekströmer/TT

Silvia om barnbarnen

Nästa år kommer alltså Silvia ha hela nio barnbarn att skämma bort. Drottningen har tidigare gjort klart att det är väldigt stort och glädjande att få bli farmor och mormor.

Annons

– Min mamma sa alltid att barnbarn är livets efterrätt. Och det är ju så, man har hela glädjen, men inte fullt ansvar. Så det är bara underbart. Och man får skämma bort dem mer än vad föräldrarna kan göra. Det är härligt! De är så söta, och hemskt roliga, har hon sagt till Kamratposten.

”Sofia mår bra”

I samband med gravidavslöjandet meddelade hovet att Sofias graviditet inte kommer att påverka hennes uppdrag under hösten.

”Prinsessan Sofia mår bra och nedkomsten beräknas till februari 2025. Under hösten väntas inga förändringar i Prinsessan Sofias officiella program”.

Drottning Silvia
Drottning Silvia är överlycklig att få bli farmor igen!Svensk Damtidning

Foto: TT

Annons