Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvias hyllning till dottern: "Bästa man kan önska"

30 maj, 2016, 08:36
AvJohanna Lejon
Prinsessan Madeleine brinner för att hjälpa utsatta barn - precis som sin mor. Nu hyllar mamma Silvia dottern i en ny intervju.
Annons
Silvia

I går var det dags för den årliga Childhood-dagen på Gröna Lund i Stockholm. Den var trettonde gången den speciella välgörenhetsdagen anordnades och målet för dagen var att samla in pengar till organisationens arbete för utsatta barn. Expressen träffade drottningen på plats på Gröna Lund.

– Childhood gör ett väldigt viktigt arbete. Vi har arbetat i 16 år och vi har haft över 600 projekt, inte bara i Sverige utan också i Sydamerika, USA, Asien, och Europa. Där barnen behöver vår hjälp finns vi, berättade drottningen.

Hon passade också på att hylla sin dotter, Madeleine, som ju också är väldigt engagerad i Childhood.

– Hon brinner för de här frågorna och hjälper mig väldigt mycket. Det är det bästa man kan önska sig som mamma, när man ser att ens barn är lika engagerad som man själv i de här svåra frågorna, sa drottning Silvia till Expressen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons