Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Silvias utspel mot sminkade kändismannen – bakom kulisserna

26 sep, 2024, 14:00
Drottning Silvia blev minst sagt förvånad när hon fick se den sminkade kändismannen.
Annons

Kungen och drottning Silvia har bevittnat otaliga föreställningar genom åren. På bilder har man kunnat se hur de roats när svenska kändiseliten showat loss, samtidigt som kungen och drottningen applåderat frenetiskt åt händelserna på scen.

Hemliga kvinnorna kring drottning SilviaBrand logo
Hemliga kvinnorna kring drottning Silvia

Inte helt sällan har de blivit så imponerade att de önskat att få träffa skådespelarna bakom kulisserna. Så när föreställningen lagt sig, ridån gått ner, så har ett kungligt möte med kändisar ägt rum strax därefter.

Annons

Då har de skakat hand, berömt skådespelarna för deras insatser och kommit med lite pepp inför kommande föreställningar, fullt medvetna om att det är viktigt att ge lite positiv feedback mellan varven.

Kungen och drottning Silvia i publiken
Så här kan det se ut när kungen och drottning Silvia sitter i publiken. Magnus Lejhall/TT

Claes Malmbergs möte med Silvia

En av alla kändisar som fått förmånen att träffa kungaparet är skådespelaren Claes Malmberg. För Svensk Damtidning berättar han dessutom att han fått träffa dem flera gånger och att det alltid har varit en trevlig upplevelse.

Annons

– Jag minns när jag och Tommy Körberg gjorde Les Miserables ihop. Då fick vi gå ner och hälsa på kungen och drottningen mitt i kaoset under premiären. På den tiden var jag väldigt så att jag inte ville befatta mig med kungahuset, samtidigt som det var smickrande att de ville träffa mig, säger han och fortsätter:

– Mormor och morfar älskade kungafamiljen. De var gamla sossar och tyckte att Tage Erlander, Olof Palme och kungen var de stora. Så var det med sossarna förr, kungen var viktig för en sammanhållande länk för samhället.

Silvias utspel: ”Herregud!”

Claes Malmberg spelade rollen som Thénardier. Han var kraftigt sminkad och hade en hatt på huvudet, något som han minns att Silvia var väldigt road av.

Annons

– Silvia sa då: ”Herregud! Vad du ser rolig ut. Det ser ut som att du har gummi i hela ansiktet”. Ja, det var drottningens kommentar till mig. De var jättesympatiska, säger Claes.

Claes Malmberg
Claes Malmberg. Jari Kantola/TT

Foto: TT

Annons