Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvias tvingas avbryta semestern – och avvika från familjen

28 jul, 2024, 18:56
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Det blev en kickstart på höstens arbete för kungen och drottningen.
Annons
SE FILMEN: Här anländer kungafamiljen till Orups konsert på Solliden!Brand logo
SE FILMEN: Här anländer kungafamiljen till Orups konsert på Solliden!

Det har under de senaste veckorna ekat tomt i den kungliga kalendern.

Underbara sommaren på Öland

Likt många andra svenskar har även vår egen kungafamilj gått på ledighet.

Och det är en favorittid på året då de alla samlas på älskade paradisön Öland för att njuta av en riktigt svensk sommar med allt vad det innebär.

Och extra rolig blev den i år. Prinsessan Madeleine, Chris O’Neill och deras tre barn har flyttat hem till Stockholm från Florida.

Det innebär rikligt med kusinhäng för alla kungabarnen och mycket kvalitetstid med syskon och föräldrar för Madeleine, som längtat efter just det under en lång tid.

Mysiga stunden med Estelle

Sommaren på Öland är synonymt med konserter på både Borgholm och Solliden, men också mer privata ögonblick som mysiga utflykter och härliga båtturer.

Annons

Och drottning Silvia har nog tankat en hel del kärlek från sina barnbarn, inte minst här med prinsessan Estelle!

Lämnar familjen hemma – för jobb

Men även kungligheterna återgår snart till sina rutiner. Först ut att kavla upp ärmarna för en höst med jobb är drottning Silvia, som tillsammans med kungen tvingas lämna familjen hemma i respektive villa och slott.

Under söndagen var det nämligen dags att närvara vid Sollidens Entusiastfordonsutställning. Gladast var nog kungen – som bekant har en passion för bilar. Här får de ta del av veteranbilar och tävlingsbilar på gräsmattan utanför Sollidens slott.

Reser till Paris för OS

Därefter är kungaparet lediga i drygt en vecka innan det är dags att sätta sig på planet med destination: Paris! Här stannar kungen och drottningen i en hel vecka för att närvara under världens största idrottsevenemang OS.

Och det är nog förståeligt att både Silvia och kungen håller de olympiska spelen extra nära hjärtat. Det var ju faktiskt under OS i München 1972 som de träffades för allra första gången.

Snacka om att cirkeln är sluten!

Annons