Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Drottning Silvias underbara ögonblick med barnbarnen – allt görs i hemlighet

21 jul, 2024, 05:00
Vendela Lönnqvist
TT
Ännu ett tecken på vilken fantastiskt mormor och farmor drottning Silvia är!
Annons
Här avslöjas Estelles & Silvias relation • Chockerande prislappen på Madeleine & Victorias skor • Chris överraskar alla – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2024!Brand logo
Här avslöjas Estelles & Silvias relation • Chockerande prislappen på Madeleine & Victorias skor • Chris överraskar alla – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2024!

Det är ingen hemlighet att drottning Silvia är en otroligt kärleksfull och omhändertagande kvinna.

Drottning Silvias ord om barnbarnen

Inte minst gentemot sina åtta barnbarn – som hon likt sin egen mamma kallar för ”livets efterrätt”.

– Min mamma sa alltid att barnbarn är livets efterrätt. Och det är ju så, man har hela glädjen, men inte fullt ansvar. Så det är bara underbart. Och man får skämma bort dem mer än vad föräldrarna kan göra. Det är härligt! De är så söta, och hemskt roliga, har Silvia sagt till Kamratposten.

Estelles speciella band till drottning Silvia

Och tur för henne att hon nästan har ett helt fotbollslag av barnbarn! Störst av dem alla är prinsessan Estelle, som en dag kommer ta över titeln som drottning.

Annons

Bara det innebär ju att Silvia och Estelle har ett extra starkt band till varandra. I en intervju med tyska Bild avslöjade drottningen även att hon brukar sms:a med sin äldsta dotterdotter:

– Hon har nu en egen mobiltelefon och ibland skickar hon små meddelanden till mig på olika språk, vilket alltid är väldigt trevligt. Hon skriver också ganska bra på engelska.

Silvias unika intresse med barnbarnen

Förutom Estelle har ju Silvia även Leonore, Nicolas, Oscar, Alexander, Gabriel, Adrienne, och minstingen Julian. Den stora glädjen är ju att alla barn numera bor i Sverige, efter prinsessan Madeleine och Chris O’Neills beslut att flytta hem till familjen!

Det innebär att hon får lyxen att spendera sommaren med alla sina barnbarn. Det sker framför allt på Öland, kungligheternas sommarparadis, och där finns det en hel del grejer att göra.

En sak som Silvias tycker om att göra med sina små älsklingar är att ta med dem till hönshuset, beläget intill Kavaljershuset. Där går de och plockar sina egna ägg innan de beger sig vidare till hästarna.

Vilken idyllisk sommar!

Annons