Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottningarnas turbulenta jul

27 dec, 2016, 08:30
AvJohanna Lejon
Ja, nog blev det turbulent i jul - minst sagt.
Annons
Drottningar

Triss i förkylda drottningar. Och en tvingades till och med uppsöka sjukhus. Ja nog blev julen för de kungliga minst sagt turbulent i år.

Både drottning Silvia, drottning Elizabeth och drottning Sonja var sängliggande under julafton och en stor del av det traditionella firandena fick faktiskt ställas in.

I Norge ställde Sonja in sitt deltagande i traditionsenliga julgudstjänsten i Holmenkollen kapell i Oslo.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Hon är hemma eftersom hon har en förkylning, berättade Marianne Hagen, kommunikationschef på Kungliga slottet, för VG.no.

Strax före jul berättade också det brittiska hovet att Elizabeth, Englands drottning, tvingats åka senare till julslottet Sandringham. Hon medverkade inte heller vid den traditinenliga julgudstjänsten på juldagsmorgonen.

– Drottningen fortsätter att återhämta sig från en kraftig förkylning och kommer att stanna inomhus, meddelade en talesperson för kungahuset.

Också drottning Silvia var rejält krasslig i jul. Hon åkte in på sjukhus på fredagen, den 23, efter att ha drabbats av yrsel och stannade kvar två nätter innan hon slutligen fick åka hem till Drottningholm den 25:e.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Stella Pictures.

Annons