Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottningen i ny intervju om barnen och barnbarnen: "Rörande"

19 sep, 2016, 11:18
AvJohanna Lejon
I en ny intervju med en tysk tidning berättar drottning Silvia om prins Carl Philips rörande ord efter att han blivit far för första gången.
Annons
2016 Sweden Dinner at the Royal Palace

Det är i en ny intervju med det tyska familjemagasinet Nido som drottning Silvia öppnar upp och talar om sina barn och deras barndom, och hur de varit bevakade ända sedan de föddes.

Att den situationen inte alltd varit alldeles enkel.

– Men jag måste säga att pressen har varit rättvis mot mina barn, barnen har aldrig blivit förföljda och kunde gå till skolan i lugn och ro. Det blev svårare när de fyllde 18, då tänkte journalisterna att de var vuxna. Men det stämmer så klart inte, man blir inte vuxen från den ena dagen till den andra. De utvecklades fortfarande, säger Silvia till Nido.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Hon berättar också att förväntnigarna är högre och att reglerna är strängare då man är kunglig.

– Ja, så klart. Framför allt finns inte mycket utrymme att göra fel. Allmänna regler och att inte dricka alkohol innan 18 behövde mina barn följa mer strikt, eftersom de har varit förebilder, säger Silvia till Nido.

Drottningen, som i dag har tre vuxna barn och fem barnbarn, talar också om hur det känns när hon blivit mormor, och farmor.

– Det var verkligen rörande när min son sa till mig: “Det är ett under att hålla ett sådant litet väsen i sina armar, men det där ansvaret man har!” Jag känner väl igen känslan, ansvaret som plötsligt går att greppa med händerna, säger drottningen till Nido.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Ibl.

Annons