Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottningen i tårar under festkvällen – trots att alla kollar

19 okt, 2024, 12:00
author Ellinor Ericstam
Ellinor Ericstam
Pontus Lundahl/TT
Drottningen kunde inte hålla tillbaka känslorna...
Annons

Bandet mellan mor och son är ofta väldigt starkt och att se sina barn växa upp framkallar många känslor. Också om man är drottning...

HURRA! Här firas prins Christians födelsedag – Svensk Dam på platsBrand logo
HURRA! Här firas prins Christians födelsedag – Svensk Dam på plats

Drottning Mary träffade kung Fredrik under OS i Sydney 2000. De gifte sig fyra år senare och 2005 välkomnade de sitt första barn: kronprins Christian. Familjen växte de kommande åren med prinsessan Isabella 2007 och tvillingarna Vincent och Josephine 2011.

I januari i år förändrades livet för Mary, Fredrik och deras barn. Då valde den före detta regenten, drottning Margrethe, att abdikera och lämna över tronen till sin son Fredrik. I och med det blev Fredrik – och hans äldsta son Christian blev kronprins.

Men nu är det något annat speciellt som hänt i familjen – kronprins Christian har fyllt 19 år! Men i ett inlägg på kungahusets Instagram avslöjades det att kronprinsen befann sig någon annanstans än hemma i Danmark.

"Kronprinsen befinner sig just nu i östra Afrika och firar därför dagen under varmare himmel." stod det under inlägget på födelsedagen.

Drottningen Marys tårar

En som är väldigt stolt över prins Christian är hans mamma, drottning Mary. Under ett tal på en galamiddag när han fyllde 18 år förra året hade hon svårt att hålla tillbaka tårarna, vilket Billedbladet nu uppmärksammar.

Annons

Det var när kronprinsen skulle hålla ett tal till sin familj under middagen som alla känslorna kom fram. Christian började med att tacka sin föräldrar för hur de har tagit hand om honom och hans syskon.

– Alla i vår familj vet att vi kan vända oss till varandra och finna styrka just där, fortsatte han sedan.

Efter talet syntes det att drottningen var väldigt berörd och så fort han var klar gick hon fram till sin son och gav honom en kram.

I somras tog kronprinsen studenten och nu väntar sista året son tonåring. Var kronprinsen kommer ta vägen härnäst vet vi inte – men han kommer säkert alltid sin mamma vid sin sida.

Annons