Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottningen om missbruket: Måste reagera

25 nov, 2016, 12:30
AvJohanna Lejon
Nu tar drottning Silvia upp kampen mot unga människors drogmissbruk.
Annons
Queen Silvia at Elderly Centres 30th anniversary

I veckan deltog drottning Silvia, som bekant, i seminariet Narcotics: Problems and Solutions of This Global Issue.

“Drottningen öppnade seminariet och underströk att narkotika är ett globalt problem som berör alla och som kräver samarbete över nationsgränserna. Drottningen talade vidare om hur de redan utsatta barnen i världen i högre utsträckning är benägna att hamna i narkotikans gissel samt lyfte att information inte räcker i det narkotikaförebyggande arbetet. Det krävs visioner om ett långsiktigt förebyggande arbete, goda strukturer att arbete efter och engagerade vuxna”, skriver Kungahuset på sin sajt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

På en pressträff poängterade drottningen att det finns en bristande kunskap bland människor kring de skador som droger kan ge.

Annons

– Jag önskar att alla föräldrar i Sverige skulle veta det – och ungdomarna också. Man brukar tala om ”soft drugs” och ”hard drugs”, men jag tror egentligen inte att det finns någonting sådant. Alla droger påverkar hjärnan, särskilt hos en ungdom då hjärnan utvecklas, sa drottning Silvia till Expressen.

Drottningen riktade också en viss kritik till människor som ser sina vänner bruka droger utan att göra något.

– De måste förstå att de har ett ansvar också. Vill de rädda sin vän så måste de reagera. Man kan inte bara acceptera, vi har alla ett ansvar.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Stella Pictures.

Annons