Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottningen om speciella uppoffringen för kungen: "En speciell stund"

11 jan, 2017, 15:05
AvJohanna Lejon
Nu avslöjar drottningen något vi inte visste!
Annons
KungenSilvia

Det var i 2016 års upplaga av “Året med kungafamiljen” som drottning Silvia avslöjade den speciella uppoffringen hon gjorde för kungen, i samband med bröllopet den 19 juni 1976. Dagen innan vigseln tvingades hon nämligen lämna sitt tyska pass till den tyske ambassadören. En speciell och minnevärd händelse, givetvis.

– Det som var väldigt speciellt var ju naturligtvis också att dagen innan bröllopet, efter jag fått serafimerorden av kungen, fick jag lämna mitt pass. Då kom den tyske ambassadören till slottet och så fick jag lämna över passet, berättar drottningen i “Året med Kungafamiljen”.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Hon fortsätter:

SilviaIBL13

– Det var en mycket speciell stund, måste jag säga. Det var som att överlämna sig själv, det som varit förr. Och nu skulle det bli ett nytt liv. Det var en milsten, kan man säga.

– Bröllop är ju så speciella. Man kommer i håg varje detalj, åtminstone gör jag det, slår drottningen fast.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Stella Pictures, Ibl.

Annons