Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottningens anställda avslöjar Silvias hemlighet – och vägrar svara på känsliga frågan

20 okt, 2024, 15:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
I en intervju avslöjar nu Silvias anställda det alla undrat…
Annons
Splittringen! Här är kungafamiljens favoritlag i fotbollBrand logo
Splittringen! Här är kungafamiljens favoritlag i fotboll

Det är mycket som händer bakom kulisserna på slottet innan kungen och drottning Silvia beger sig ut på kungliga uppdrag.

Inte minst när det vankas festligheter – då tar Silvia gärna hjälp av hennes trogna anställda, frisören Peter Hägelstam från Björn Axén.

Han är drottning Silvias frisör

Han har vid otaliga tillfällen fått äran att fixa frisyren på vår drottning, och ett av hans favoritverk är från Nobelfesten 1991:

– Detta är ett mästerverk och en av de mest spektakulära Nobelfrisyrerna som har gjorts! Kamningen är utförd av Björn Axén själv och jag assisterade honom. Frisyren är en av mina personliga favoriter, har Peter tidigare sagt till Svensk Damtidning.

– Kamningen är en klassisk diademkamning som har vidden och en tyngd i nacken som jag tycker är så klädsam på vår drottning. Detta år hade floristen gjort ett fantastiskt jobb för att få orkidéerna i exakt samma nyans som klänningen och drottningen hade de blå safirerna till denna röda färg. Så vackert! Det gick en sus genom församlingen när hon gjorde entré!

Avslöjandet av drottning Silvias frisör

I en intervju med Titti Schultz och Ebba Kleberg von Sydow, som driver podcasten ”Monarkerna”, diskuteras kungliga frisyrer.

Annons

– Man blir ju lite nyfiken, hur funkar det när kungligheter ska fixa håret? Om en kunglighet ringer, rensas kalendern då för en kunglig frisör? Om en kunglighet vill byta frisyr helt, hur hanterar en kunglig frisör det? Och finns det en kunglig frisörstol på slottet?, säger Titti och Ebba i början av avsnittet.

In välkomnas Peter Hägelstam, som bekräftar att drottning Silvia är hans enda riktiga kund och att han de facto släpper allt om hon ringer honom.

Men det finns vissa detaljer som Peter inte gärna avslöjar. När Titti Schultz frågar om Silvia har löshår, är Peter förtegen:

– För det första är jag en gentleman. Och en gentleman talar aldrig om sådana saker, men ibland kan det vara väldigt skönt för det egna håret att få vila lite grann. Då kan man kan lösa en situation med att koppla på lite extra.

Annons