Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottningens fina hyllning till Sofia

18 okt, 2016, 09:30
AvJohanna Lejon
victoria sofia
Under sitt öppningstal vid klänningsutställningen på Kungliga slottet passade Silvia på att hylla sina barn - och svärdottern Sofia.
Annons
Grand Opening of exhibition Royal wedding dresses

Det var i sitt gripande tal som drottningen talade direkt från hjärtat, till sin dotter och sin svärdotter.

– Kära Victoria och Sofia, började hon och fortsatte därefter med en slags hyllning till de båda.

– Klänningarna härinne påminner mig inte bara om era och Madeleines bröllop. Utan också om att jag haft den stora lyckan att få tre barn som varit kloka nog att följa sina hjärtan. Precis som jag själv gjorde.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Drottningen talade också om det speciella med just kungliga bröllop.

– Ett kungligt bröllop är naturligtvis speciellt, eftersom det är en angelägenhet för så många fler än brudparet och deras närmaste. Men i grunden skiljer det sig inte från andra vigslar. I centrum för varje bröllop står kärleken. Löftet, att stå vid varandras sida i glädje och i sorg, sa hon.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Stella Pictures.

Annons