Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottningens frisör avslöjar: "Hon ger mig total frihet"

01 apr, 2016, 06:00
AvJohanna Lejon
I 35 år har Poul Nejlund varit drottning Margrethes fasta frisör. Till vardag är det drottningen själv som fixar de kungaliga lockarna men så snart det är dags för officiella framträdanden och festligheter så är Poul Nejlund alltid med. Drottningens frisyrer ska vara perfekta, till minsta lilla strå.
Annons
Margrethe1

– De kan aldrig gå fel, så jag lägger verkligen manken till. Jag kan faktiskt inte komma ihåg att det gått fel någon gång. Men visst har det hänt att jag gjort en frisyr som jag kan se att jag nog inte ska göra igen. Men någon katastrof har det aldrig blivit, säger Poul Nejlund, till Billed-Bladet.

Han fortsätter:

– Drottningen och jag pratar aldrig om vilken frisyr jag ska göra. När det gäller hår så ger drottningen mig total frihet. Men jag skulle aldrig hålla på och experimentera med hårförlängningar och färger och så. Drottningen vill, precis som alla kvinnor, se bra ut men det får inte se konstgjort ut.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Margrethe

Poul säger att drottningen alltid är väldigt vänlig och att hon aldrig har bett honom göra om en frisyr.

– Men jag har kunnat se själv om jag ska göra en frisyr igen, eller inte.

– Jag ser väldigt kritiskt på mitt arbete. Mitt jobb måste alltid vara det ultimata eftersom bilder på drottningen från middagar och resor kablas ut över hela världen.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons