Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottningens glädje – får nytt barnbarn att mysa med

14 aug, 2024, 14:00
Drottning Rania och drottning Silvia
TT
Drottningen strålar över tanken på att få ett barnbarn!
Annons

Det är alldeles något extra när en ny kunglighet kommer till världen. En glädje som smittar av sig på samtliga kungahus.

Ett av de senaste tillskotten hittar vi i Jordanien. Där har drottning Ranias och kung Abdullahs son kronprins Hussein och hans hustru, kronprinsessan Rajwa, nyligen blivit föräldrar.

Drottning Silvia på uppdrag – stora hjärtefråganBrand logo
Drottning Silvia på uppdrag – stora hjärtefrågan

Drottningen strålar – får hålla i barnbarn igen

Och ingen är stoltare än farmor! Hon har lagt upp en bild där hon sitter med lilla prinsessan Iman i knäet.

Annons

"Så mycket gullighet i min famn", skriver Rania till bilden.

Man ser hur Rania fullkomligen strålar av stolthet. Samma känsla fick man av hennes första meddelande efter att ha blivit farmor.

"Prisa Gud för alla hans gåvor... du har lyst upp våra liv med vår älskade barnbarn, Iman. Må Gud skydda dig. Gratulationer till Hussein och Rajwa och må Gud fylla ditt liv med välsignelser och lycka", skriver Rania då.

Drottning Silvia brukar säga att barnbarn är som livets efterrätt. Hon har själv fullt upp med att vara en närvarande mormor och farmor till sina totalt åtta barnbarn.

Annons

Drottningen: "Ska bli rolig farmor"

Det verkar som att Rania har som ambition att följa Silvias exempel.

– Mitt mål är att vara den roliga farmodern. Det finns ett talesätt på arabiska, att ingen person står oss närmre än våra barn, utom våra barnbarn. Så jag är så glad att jag kommer att få fler bebisar i mitt liv snart, sa Rania inför Imans födsel.

Rania har självfallet fått gratulationer från Sverige. Det svenska kungahuset har nära band till det jordanska. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel var på plats när Hussein och Rajwa gifte sig i ett pampigt bröllop. Rania och drottning Silvia har haft ett nära samarbete i sitt gemensamma välgörenhetsengagemang. De var till exempel värdar för en gala i Amman för två år sedan.

Annons