Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottningens pärlregn på jubileumsfesten!

26 apr, 2016, 12:32
author
Ett färgstarkt kungapar och ett pärlband av uppklädda gäster välkomnades av Kungliga patriotiska sällskapets ordförande Johan Nordenfalk. Drottning Silvia imponerade i pärlemor-smycken till den knallrosa ensemblen.
Annons
Silvia-194

Det var i lördags som kungaparet närvarade vid Kungliga patriotiska sällskapets årsmöte samt 250-årsjubileum.

kungen-12

Innan årsmötet tog vid presenterades en historisk tillbakablick. Tillställningen avrundades med en jubileumsmiddag där kungen höll tal och sa:

Annons

– Jag tror att vi alla kan lära oss mycket av kvällens jubilar. Och jag tänker framför allt på tre saker.

Kungen-patriot

För det första: Att känna sin historia. Kunskap om Sveriges historia och kulturarv är inte bara en fråga om allmänbildning. Det är nödvändigt för att förstå vår samtid. Och att göra den kunskapen tillgänglig för fler, som sällskapet gör med sitt forskningsstöd – det är en viktig insats för vårt lands framtid.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kungen-78

För det andra: Att dela med sig. Genom åren har sällskapet lämnat betydande ekonomiskt stöd till olika sociala ändamål. Det har kommit många människor till glädje. Inte minst alla de barn och unga som härigenom fått möjlighet att komma ut på roliga och meningsfulla aktiviteter.

Annons
Piren

Det tredje, som vi kan lära oss av kvällens jubilar, är att inte stanna upp, utan att fortsätta utvecklas och följa med sin tid.”

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

Se bildspelet med kungaparet och gästerna här!

 

Annons