Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottningens starka budskap: "Vi måste alla bidra"

13 apr, 2016, 11:34
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Drottning Silvia är djupt engagerad i kampen mot trafficking. Under tisdagen skickade hon ett starkt budskap till omvärlden.
Annons
Drottning-Silvia-Ste1

Drottning Silvia fortsätter sitt arbete för utsatta barn och ungdomar. Under tisdagen var hon med vid konferensen Human Trafficking in the 21st Century på Uppsala Universitet. Under dagen lyssnade drottningen till forskare inom ämnet och hon höll också ett anförande i egenskap av hedersordförande för World Childhood Foundation.

“En av anledningarna till att jag grundade World Childhood Foundation för 17 år sedan var för att förhindra trafficking genom stöd till utsatta familjer och barn” sa hon bland annat.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

Drottningen berättade också om sitt möte med påven Franciskus förra året där de diskuterade just trafficking.

“Föräldrar i alla samhällen vill det bästa för sina barn. Men när de befinner sig i desperata situationer, i total fattigdom och social isolation, kan även föräldrar som vill det allra bästa för sina barn falla för falska löften och överlämna sina barn i fel händer” sa drottningen.

Hon fortsatte:

“Vi måste alla bidra och ickestatliga organisationer är kanske en av de viktigaste aktörerna i den ständiga kampen mot trafficking”.

 

Se fler bilder på drottningen i Uppsala i bildspelet.

Av: Liv Sander.

Bilder: Stella Pictures.

Annons