Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottningens stora mormorslycka

13 mar, 2016, 06:00
AvJohanna Lejon
Annons
Silvia1

Snacka om ketchupeffekt! I alla år var drottning Silvia den i drottninggänget och bland väninnorna som inte hade några barnbarn. Medan drottning Margrethe hade åtta, drottning Sonja sex, drottning Sofia åtta, drottning Paola tolv och drottning Beatrix åtta hade vår drottning Silvia inga. Medan väninnorna, Agneta Kreuger, Christina de Geer, Caroline Berglund, Gunilla Öhrvall och “Putzi” Brodin, tog fram barnbarnsbilder ur sina portmonnäer och visade mms som döttrarna skickat till dem fick Silvia snällt titta på. Själv hade hon inga bilder att visa upp.

Annons

– Det är klart att jag längtar efter barnbarn, sa hon leende inför sin 65-årsdag.

– Men jag har ingen aning om hur det kommer att bli…, lade hon snabbt till.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Silvia2

Också i en annan intervju talade hon om sin längtan efter barnbarn.

– När jag ser mina väninnor som har barnbarn är det naturligtvis väldigt fantastiskt. Man ser att barnbarn är livets efterrätt som man bara kan njuta av, men som man inte behöver ta hand om hela tiden. Jag ser fram emot det.

Och 2012 var det så äntligen dags. Den 23 februari föddes lilla prinsessan Estelle och Silvia blev mormor för allra första gången – äntligen. Och såhär fyra år senare är Silvia en riktig stormormor!

Annons
Silvia3

Fyra barnbarn har hon och ett är på väg. I dag är det hon som stolt får visa bilder på sina guldklimpar, Estelle, Leonore, Nicolas och Oscar, för väninnorna. I en intervju med tyska ARD berättade Silvia för några månader sedan att hon håller kontakt med prinsessan Madeleine och barnen i utlandet via Skype, en telefontjänst på Internet där man samtidigt kan se den man talar med.

– Ja, vi Skypar. Man kan tala med varandra i timmar, och det är billigt, berättade drottningen med ett skratt.

Annons
Silvia4

Hon avslöjade också vad som blivit annorlunda sedan hon blev mormor.

– Allt! Det är naturligtvis ett mirakel. Ett barn, en liten varelse är som ett mirakel, slog drottningen fast.

Drottningen fick dessutom frågan om hon brukar ge sina döttrar några råd på vägen, när de nu blivit mödrar?

– Jag försöker stoppa mig själv, sa hon med ett skratt.

Går det?

– Inte alltid.

– Men man kan ju göra det på ett trevligt sätt, la hon till.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

 

Annons