Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Drottningens trendiga val – det bar hon på Victoriadagen

14 jul, 2024, 18:27
Johanna Lejon
Drottningen satsar på en klassiker – men i en ny trendig tappning. Svensk Damtidning vet vad Silvia bar på Victoriadagen.
Annons

Den 14 juli betyder Victoriadag. Och en person som varit med på dem alla är, förstås, huvudpersonens egen mor, drottning Silvia. Den 47:e födelsedagen i ordningen, var givetvis, inget undantag.

Johan T Lindwall om Victoriadagen – och Chris blunderBrand logo
Johan T Lindwall om Victoriadagen – och Chris blunder

Först firade man privat men framåt 15-tiden drog sig hela kungafamiljen mot Sollidens borggård för ett mer offentligt firande. Och så, senare, på kvällen, var det dags för Victoriakonserten i slottsruinen.

Det bar drottning Silvia på Victoriadagen 2024

Dagen till ära satsade drottning Silvia på en rad nya plagg. Drottningen dök upp i en klassisk dräkt i tweed – men i lite ny tappning. Dräkten är rosarutig och kommer från franska märket Weill (ett märke som såg dagens ljus redan på 1800-talet), något den kungliga modebloggen UFO No More var först med att berätta. Priset? Runt 3 000 kronor, per del.

Annons

Just den här typen av dräkt har drottningen ett flertal av i sin kungliga garderob. Flera av dem har hon burit sedan 1980-talet. För tro det eller ej men drottningen återanvänder också sina 40 år gamla kläder.

Men då och då uppdaterar hon den kungliga garderoben, som nu, med dessa plagg från Weill. Kort sagt: en klassiker men i ny trendig tappning.

Foto: TT

Annons