Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Efter år av tystnad – nu får vi äntligen höra Victoria prata tyska!

25 jul, 2018, 10:00
AvJohanna Bengtsson
Äntligen får vi höra kronprinsessan prata tyska. Under Victorias födelsedagsfirande på Öland pratar hon tyska med besökarna och en läsare fångade händelsen på film!
Annons

Vi har länge vetat att kronprinsessan Victoria talar flytande tyska, men vi har aldrig hört henne prata. Förrän nu! I ett klipp som Lillan Unger, bosatt på Öland, delade med sig av på Facebook så talar Victoria öppet tyska. Tidigare har kronprinsessan vänligt men bestämt tackat nej till att svara på tyska eller pratat engelska med tyska medier och besökare.

Det var under Victorias födelsedagsfirande på Öland som kronprinsessan högt höll en konversation med tyska besökare på sin mamma Silvias modersmål. Ända sedan kungabarnen var små har Silvia berättat mycket om Tyskland och kungafamiljen reser ofta dit privat. Victoria och syskonen fick hemspråksundervisning i tyska hemma på slottet under skoltiden.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Här nedan kan du höra hur Victoria tackar de tyska besökarna för deras fina gåvor under hennes födelsedag:

Trots att Victoria mestadels avstår att prata tyska så är hon den kunglighet som tyskarna älskar mest. Det visar en undersökning från det tyska magasinet “Frau im Spiegel”. Hon vinner därmed över både hertiginnan Kate, drottning Máxima och kronprinsessan Mette-Marit.

Läs mer: Se unika filmen när Victoria får treåriga Lucia att hoppa av lycka

Foto: Lillan Unger, Stella Pictures

Annons