Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Efter dopet blev det mottagning på slottet

22 maj, 2012, 15:38
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Kungaparet gav efter dopet en mottagning på Kungliga slottet – med prinsessan Estelle i sin vackra vagga.

Det märktes att den lilla nydöpta Estelle var trött efter den kyrkliga ceremonien. För när väl mottagningsceremonien tog vid i Lovisa Ulricas audiensrum och hon lagts ner i Karl XI:s vagga dröjde det inte lång stund innan hon sov.

Först att gratulera de stolta föräldrarna, kronprinsessan Victoria och prins Daniel, som flankerade vaggan var statsminister Fredrik Reinfeldt följd av talman Per Westerberg och hans hustru Ylwa.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Sen följde representanter för det offentliga Sverige och andra som står kronprinsessparet nära i strid ström innan det var dags att ta emot dopgåvorna. En vacker blå skål överräcktes, en sagostig vid sjön Tåkern från Estelles eget hertigdöme och mycket mer.

Men den absoluta höjdpunkten var nog när prinsessan Estelles egen bokhylla avtäcktes. Den rymde mängder med sagoböcker – 200 stycken – en gåva från regeringen och riksdagen, det vill säga svenska folket.

Av Chris Cederlöf

Foto: Scanpix

Annons