Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Efter starka kritiken – här gör kung Frederik det oväntade

21 okt, 2024, 17:15
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Victoria gjorde det – och Frederik ville inte vara sämre.
Annons
Lyssna: Här pratar Victoria fläckfri tyska!Brand logo
Lyssna: Här pratar Victoria fläckfri tyska!

Det har inte varit helt lätt för kung Frederik att anpassa sig till sin nya roll som statschef i Danmark.

Svensk Damtidning fångade underbara ögonblicket!

Kritiken mot kung Frederik

Inte nog med att han kritiserats för att arbeta för lite, så har han också benämnts som en miljöbov efter uppgifter om hur mycket kungaskeppet Dannebrog släpper ut.

Nyligen rapporterade Svensk Damtidning om ännu mer kritik mot danska kungen, som framfördes i podcasten "Det kongelige palasset i kulissene".

Programledaren Mette Højen ansåg att framförandet av talet under det isländska statsbesöket var så hackigt "att det lät som att det gått igenom en köttkvarn".

Kronprinsessan Victoria pratar tyska

Under måndagen kommer Frederik att få visa prov på att han faktiskt är en talare – men han gör det inte lätt för sig.

Annons

Just nu befinner sig våra nordiska kungligheter, förutom Fredrik och drottning Mary även kronprinsessan Victoria, prins Daniel, norska kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit i Berlin.

Sammankomsten är med anledning av att de nordiska ambassaderna firar 25-årsjubileum. Under eftermiddagen var det dags att dra igång spektaklet – och vår egna Victoria höll ett briljant tal där hon visade upp sina språkkunskaper i tyska!

Kung Frederik håller tal – på tyska

Och Frederik vill inte vara sämre. Förhoppningsvis har han dammat av den gamla glosboken, eller så hämtar han sina kunskaper från sin mor drottning Margrethe, som är någorlunda bra på språket.

– Det är inget lätt språk att lära sig, åtminstone som jag minns det. Min tyska är inte särskilt lysande, har hon tidigare sagt till Flensborg Avis.

Annons