Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Ekonomiexperten: Daniel kan gå aktieskola hos frun

28 sep, 2016, 12:40
AvJohanna Lejon
Daniels aktier går upp - Victorias ner. Ändå menar experterna att Victoria är vinnaren.
Annons
Victoria-Daniel-Ste

Det har varit minst sagt turbulent på börsen det senaste börsåret. Också kungafamiljen, som ju alla har aktieportföljer, har drabbats av det skakiga läget, skriver Expressens Dina Pengar. Bäst har dock Daniel lyckats. Anledningen? Han har satsat mycket pengar på spelutvecklaren Starbreeze, som beskrivs som “en kursraket”. Victoria aktieportfölj har dock minskat i värde. Trots det menar experterna att Victorias aktier är en mer långsiktig affär.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Han kan gå i aktieskola hos frun. Kronprinsessan har en betydligt tåligare portfölj med sina tretton olika bolag, säger Johanna Kull, privatekonom på Avanza, till Expressen.

Aktierna är dock bara en del av kungafamiljens förmögenhet.

– Vi försöker balansera riskerna genom att ha olika tillgångsslag, som olika aktie- och räntefonder. Det är långsiktigt och ganska traditionellt, säger hovets ekonomidirektör Jan Lindman.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Stella Pictures, Ibl.

Annons