Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Elaka ryktena kring Margrethe och Henrik

05 apr, 2016, 18:18
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Henrik av Danmark ses nästan aldrig vid sin drottnings sida längre. Nu surrar återigen rykten kring den pensionerade prinsen.
Annons
Margrethe

Regentparet firade påsken ihop på Marselisborgs slott på Jylland, men dessförinnan hade de inte setts sedan januari, skriver Se og Hør. Prins Henrik har sedan pensioneringen från de kungliga plikterna bland annat gjort en konstresa i Italien och en längre rundresa i Egypten. Drottningen har fortsatt med sitt arbete för Danmark. Men danskarna saknar sin prins och det pratas mycket om hans plötsliga pensionering som aviserades i drottningens nyårstal.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

På Facebook frågar sig designern Jim Lyngvild om prinsens pensionering i själva verket är en kunglig separation iscensatt.

– Även om regentparet aldrig kommer att ta ut en formell skilsmässa så är det nu upplagt för prinsen att resa till Frankrike och bo på sitt slott, medan drottningen blir hemma och gör sina plikter, säger han till Se og Hør.

Drottning Margrethe som snart firar sin 76-årsdag har inga planer på att abdikera, men hon behöver allt mer hjälp med de kungliga uppdragen. När Dronningen snart tar emot Chiles president på statsbesök finns kronprinsparet Frederik och Mary vid hennes sida. De trappar nu upp tempot rejält och förbereder sig för den dag då de ska regera under de danska färgerna.

Av: Liv Sander.

Bilder: Stella Pictures.

Annons