Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungliga fäder - Carl Gustaf och Daniel

24 dec, 2013, 11:45
author
Annons
prins-Daniel-Estelle-gabor

Prins Daniel är relativt nybakad som pappa, men har redan visat att han är perfekt i papparollen – precis som vår kung.

Prins Daniel är inte främmande för att baka pepparkakor och leka med sin dotter – tvärtom. Daniel växte själv upp i en trygg miljö i en kärnfamilj med kärleksfulla föräldrar. För prinsen är det naturligt att vara en modern pappa.

Estelle kate gabor
Daniel-3
Annons

Under de senaste två åren har vi kunnat se en mycket tillgiven, närvarande och kärleksfull pappa.

God förebild

Prins Daniel är en god förebild för andra – han är verkligen en underbar far till prinsessan Estelle.

Barn gillar Daniel

Även andra barn gillar prins Daniel, det syns tydligt när han är ute bland människor.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prins-daniel-23

Daniel är lik vår kung, som ju alltid har visat att han är en mycket bra far. Det är härligt att se hur Sveriges prinsessor har så fina pappa-förebilder.

Annons

Victoria, Carl Philip och Madeleine har ett mycket kärleksfullt förhållande till sin far. Så här såg det ut förr när kungen julstökade med barnen – en kung i köket!

silvia-2

Trots att vår egen kung, Estelles morfar, inte hade den pappa-tryggheten som liten, har kungen alltid varit en förebild själv som far.

Kungens tal

Kungen berättade i sitt tal till folket efter tsunamikatastrofen om sin egen barndom och om hur han blev faderlös redan som baby.

Silvia-5

– Många barn har förlorat en eller båda sina föräldrar. Jag tror jag vet vad det vill säga. Jag har själv varit ett sådant barn. Min pappa omkom i en flygolycka när jag var mycket liten. Så jag vet vad det betyder att växa upp utan en pappa. Jämfört med många andra barn hade jag det säkert bra, men för ett barn är en förlorad förälder alltid oersättlig. Jag vet något om den saknaden. Jag vill därför be Er, alla vuxna i dessa barns närhet att vara lyhörda för vad de säger och signalerar. För att ge dem de svar de ber om, försiktigt och varligt. Ovisshet kan ibland skapa mera ångest än vetskap. Jag, liksom många andra män i min generation, är ovan att visa känslor.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL, Stella Pictures

httpv://www.youtube.com/watch?v=IPjeQbiOrbs

Annons