Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

"Estelle är väldigt glad"

06 sep, 2015, 16:15
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Familjen på Haga slott växer och i mars nästa år väntas prinsessan Estelle bli storasyster. “Hon är väldigt entusiastisk och glad över det” säger prins Daniel till Svensk Damtidning.

Prins Daniel närvarade under söndagen under Idrottens dag och Prins Daniels lopp i Hagaparken. Prinsessan Estelle är ännu för liten för att delta, loppet är för barn i åldrarna 6 till 12 år, men hon är redan en aktiv tjej enligt sin pappa. För TV4 berättade Daniel att Estelle just nu verkar mest intresserad av kullerbyttor, studsmatta och gymnastik.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
danielslopp

Under Idrottens dag var 1500 barn anmälda till motionsloppet runt parken och det gavs möjlighet att prova på 45 andra sporter och idrotter. Hälsa och idrott är ett av prinsens hjärteämnen och han vill gärna inspirera barn och ungdomar rör sig mer, något som kan vara svårt när Ipads och spel stjäl uppmärksamheten.

Annons

– När vi var unga fanns äventyret utomhus, men i dag kan man får världens äventyr i soffan framför Ipaden, så det är en utmaning. Men jag tror att det behövs mer radikala åtgärder, säger prinsen till Svensk Damtidning.

ste_estelle_storasyster2

I mars nästa år väntas prinsessan Estelle bli storasyster. Prins Daniel är själv lillebror till Anna Westling Söderström, 44, och kronprinsessan är som vi alla vet storasyster till prins Carl Philip, 36, och prinsessan Madeleine, 32.

– Det känns jättebra, men det är en lång bit kvar så vi får hålla tummarna att allt går bra, säger prinsen om det härliga gravidbeskedet.

Prinsessan Estelle och hennes framtida syskon växer upp på Haga Slott, precis som kungen och hans systrar, de så kallade Hagasessorna, gjorde.

ste_haga_slott

Besök den kungliga barnbloggen för retrobilder från kungabarnens barndom.

https://kungligabarnbloggen.svenskdam.se/aha-par-i-klad-memoryt/

https://kungligabarnbloggen.svenskdam.se/vi-minns-hur-det-var-for-under-victoriadagen/

https://kungligabarnbloggen.svenskdam.se/minns-ni-kungabarnens-skidsemestrar/

Av: Liv Sander.

Bilder: Stella Pictures och Charles Hammarsten.

Annons