Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Estelles vilda jubel hemma på Haga – stora lyckan ett faktum

30 sep, 2024, 08:10
Prinsessan Estelles vilda glädje med familjen hemma på Haga – siffrorna visar tydligt.
Annons
Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kampBrand logo
Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kamp

Prins Daniel växte upp lugnt och fredligt i den lilla orten Ockelbo. Bosatt i sitt faluröda kedjehus hade han nära till både fotbollsplan och hockeyrink, vilket gjorde att han tidigt i livet utvecklade ett stort intresse för idrott, rörelse och hälsa.

Han är dessutom galen i fotboll. Daniel har heller aldrig gjort någon hemlighet var hans sympatier ligger och tillsammans med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar är han en inbiten AIK:are.

– Prins Daniel är van vid att ta med sig barnen på vardagliga utflykter och sportevenemang är han och Haga-syskonens bästa gren, säger Svensk Damtidnings erfarna reporter Ellen Myrgård Lindén.

Annons
Prinsessan Estelle och prins Daniel
Prinsessan Estelle och prins Daniel på plats för att stötta sitt AIK. Magnus Lejhall/TT

Estelle och Oscar hyllas

Under åren har vi kunnat se pappa Daniel med barnen på VIP-läktaren när AIK spelat. Tillsammans har de stått där, visat sitt stöd för klubben, klappat frenetiskt i takt och jublat när det blivit mål.

Estelle har dessutom tidigare hyllats för sitt engagemang. Förra säsongen fick både hon och lillebror Oscar följa med bakom kulisserna och hälsa på spelarna i omklädningsrummet.

”Från slottet till orten, vi är klubben för alla. En klubb med storslagna anor, under kungligt beskydd”, skrev AIK till en bild på spelarna och kungligheterna.

Annons

Jublet hemma på Haga

Och räkna med att det var extra mycket jubel hemma på Haga i helgen. AIK vann derbyt mot Hammarby under söndagen med 1-0, efter ett sent mål av John Guidetti.

–Jag blir känslosam. Jag har kämpat hårt. Min familj och mina vänner får utstå mycket, vilket varit tufft. Jag har kämpat hårt. Det betyder fantastiskt mycket med all stöttning från mina lagkamrater och supportrar. Det är sådana här matcher jag lever för, sa en tagen Guidetti efter matchen.

Prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar
Prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar fick träffa AIK-spelarna i omklädningsrummet förra året. AIK

Foto: TT/AIK

Annons