Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Europas kungahus ger sitt stöd till Frankrike

14 nov, 2015, 17:36
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
ste_elizabeth1

Drottning Elizabeth av Storbritannien skriver i sitt kondoleansbrev till president Francois Hollande att hon är i chock över det inträffade. “Prins Philip och jag är djupt chockade och sorgsna över den förfärliga förlusten av människoliv i Paris. Vi skickar våra innerliga kondoleanser till Er, familjerna som drabbats och till det franska folket”.

ste_margrethe

Drottning Margrethe och president Hollande.

Annons

Drottning Margrethe av Danmark som tillbringar mycket tid i Frankrike på lantegendomen Cayx skriver till president Hollande: “Jag ber er att ta emot mitt djupaste deltagande med det franska folket efter de tragiska händelserna i Paris natten mot i dag. Prinsgemålen och jag skickar vår innerliga sympati till alla drabbade – och hela Frankrike. I denna svåra situation skickar vi våra varmaste hälsningar till Ert land.”

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
ste_elizabeth3

Drottning Elizabeth och kung Willem-Alexander under Stilleståndsdagen den 11 november.

Annons

Kung Willem-Alexander av Nederländerna skriver i sitt kondoleansbrev: “Jag är djupt chockad av terrorattackerna i Paris i går kväll. Nederländerna känner oss nära besläktade med Frankrike. Vi sörjer offren tillsammans med det franska folket. Med franska folket står vi orubbligt enade för att försvara vår frihet mot dem som vill underminera vårt samhälle med terror. Frihet och solidaritet är ovärderliga värden. Våra tankar är hos de anhöriga som nu sörjer sina nära och kära och hos alla som fallit offer för de fega attackerna”.

ste_felipe

Kung Felipe och Frankrikes president Hollande.

Annons

Kung Felipe av Spanien uttrycker sitt stöd till det franska folket och skriver att Spanien står fast mot terrorism och brutalitet: “Drottningen och jag vill också framföra våra djupaste kondoleanser till de avlidna och deras anhöriga och önskar de skadade god bättring. Spanien står, mer än någonsing, vid sida av Frankrike fast beslutna att överkomma terrorism.

Som Svensk Damtidning tidigare skrivit har kungen också skickat sina kondoleanser precis som kung Harald av Norge och furst Albert av Monaco.

Av: Liv Sander.

Bilder: Stella Pictures.

 

Annons