Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Europas kungahus sänder kondoleanser till Frankrike

18 jul, 2016, 14:06
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Många kungahus har sänt kondoleanser till Frankrikes president. I Monaco hölls också en minnescermoni
Annons
albert-charlene-ste

Efter den fruktansvärda terroristattentatet i Nice, Frankrike förra veckan är Europa i sorg. Det var under nationaldagsfirandet som en terrorist körde in en lastbil i folkmassan. Över 80 döda och flera hundra skadade. Kondoleanser från världsledare skickas till Frankrike och fransmännen. De europeiska kungahusen beklagar även de den sorg som Frankrike genomgår. De nordiska kungahusen och Monaco är några av dem som kondolerat.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kung harald

Norges kung Harald talade om vikten av att värna vår demokrati i sitt kondoleansbrev.

Annons

“Herr Excellens

Jag har med stor sorg mottagit nyheten om det avskyvärda angreppet i Nice igår kväll, som har resulterat i många döda och skadade.

Ännu en gång påminner en tragedi som Frankrike utsatts för oss om vikten av att värna om våra centrala demokratiska värderingar, värderingar som firades den 14 juli.

På mina, min familjs och det norska folkets vägnar sänder jag er herr president mina djupaste kondoleanser, och jag ber er att vidarebefordra mina kondoleanser och djupa medkänsla till de anhöriga och till det franska folket.”

Drottning Margrethe

Drottning Margrethe och prins Henrik skrev ett kondoleansbrev till Frankrikes president

Annons

“Vi är djupt berörda över angreppet ikväll i Nice mot alla de människor som firade den franska nationaldagen och de ideal som Frankrike står för.

Herr president, ta emot våra djupaste kondoleanser till er, till familjerna i sorg samt till de sårade och till det franska folket”

Kungen-1

Kungen skrev redan i fredags ned sina kondoleanser till det franska folket och till offrens anhöriga.

I Monaco hade man idag en minnesstund för alla offer i Nice. Prinsparet var med vid ceremonin och valde då att i tystnad meditera och be. Men redan i fredags skickade prins Albert II ett kondoleansbrev där han talade om det band Monaco har med Frankrike.

“Herr president, under det kvällsliga firandet av nationaldagen, utsattes Frankrike, Nice för en dödlig terroristattack.

Med en mycket stark känsla, vill jag försäkra er om att ni har mitt lands fulla solidaritet, med grund i det gemensamma öde Monaco och Frankrike delar.

Vid er sida, minns vi offren i sorg och uttrycker vår djupa medkänsla för de sårade. Mottag herr president, försäkran om min omtanke och min sorg.”

Av: Frida Mrad

Foto: IBL/Stella

 

Annons