Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Ewa Westling oigenkännlig på bilden – får alla att haja till

02 aug, 2024, 04:00
Ewa och Olle Westling
Bilden på Ewa Westling får verkligen en att hoppa till – hon är så gott som oigenkännlig.
Annons
WOW! Här dyker Ewa och Olle Westling upp – efter alla årBrand logo
WOW! Här dyker Ewa och Olle Westling upp – efter alla år

När Daniel Westling från Ockelbo blev kär i Sveriges kronprinsessa ändrades inte bara hans liv, det gjorde även hans föräldrars.

Ja, så fort det var känt vem Victorias nya kärlek var riktades också nyfikna blickar mot Ewa och Olle Westling – vilka var personerna som stod närmast den framtida prinsen?

Men makarna Westling har hela tiden varit tydliga med att de vill hålla privatlivet just privat. De dyker bara upp i det kungliga rampljuset under riktigt stora händelser, och här är vi vana att se Ewa på samma sätt...

Annons

Ewa Westlings liv innan kungafamiljen

...vilket är med den karaktäristiska pagen, och de numera klassiska fyrkantiga glasögonen!

Ewa Westling ler
Så här är vi vana att se Ewa Westling, men hon har faktiskt experimenterat med sin look... Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ja, så har Ewa sett ut under alla de 14 år som Daniel ingått i kungafamiljen – men hon hade såklart ett liv innan hennes son blev prins.

I detta liv jobbade Ewa bland annat på Posten i Kilafors i Hälsingland, och det var även här hon skulle träffa sin framtida make, Olle.

Olle har själv berättat hur unga män köade framför postluckan för att få en pratstund med Ewa, men det var han som fick göra henne till sin fru.

Annons

1967 sa Daniels föräldrar "ja" till varandra i Hanebo kyrka i Kilafors och på bilder från bröllopet är det en helt annan Ewa vi ser.

Bilden på Ewa Westling – som blondin

På den här tiden var Ewa nämligen blond och hade dagen till ära en liten prinsesskrona på bröllopsslöjan, som en blinkning till hennes framtida liv – som svärmor till en kronprinsessa!

Ewa och Olle Westling på sin bröllopsdag
En blond Ewa Westling bredvid sin här nyblivna make Olle.

Spola fram till nutid och Ewa har alltså slopat det blekta håret, men kärleken till maken Olle, den finns kvar – även 58 år efter den där lyckliga dagen.

Foto: TT, faksimil

Annons