Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Ewa Westlings ord efter jobbiga händelsen med Victoria i Ockelbo

12 aug, 2024, 19:00
author Victoria Morand
Victoria Morand
Prinsmamman Ewa Westling öppnar upp.
Annons
Kungen och Olle Westling: sådan är deras relation egentligen!Brand logo
Kungen och Olle Westling: sådan är deras relation egentligen!

Ewa och Olle Westling var två helt vanliga personer från Ockelbo – fram tills att deras son, Daniel, träffade vår alldeles egna kronprinsessa Victoria!

Bara under en natt så förändrades deras liv drastiskt. Pressen vallfärdade till Ockelbo, och alla ville få en kommentar från kronprinsessans blivande svärföräldrar.

Men det är en händelse som man kan säga sticker ut en aning.

Farmor och farfar kollar kärleksfullt på Estelle. Claudio Bresciani / TT

Victoria lämnas ifred

Tänk er själva att från en natt till en annan så förändras ditt liv för alltid. Från att kunna göra vad du vill till att människor följer ditt varje steg – det var så det var för Ewa och Olle.

Annons

Som Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall berättade i podcasten Monarkerna:

– Hovet var tvungna att gå in och coacha dem och förklara: reportrar kommer ringa och fotografer kommer att stå utanför ert hus när er dotter eller son är hemma på besök. De blev helt inkastade, det var en ny värld.

Men i Ockelbo, där var det andra regler.

I den lilla tätorten så slöts det som en pakt kring det nya kända kärleksparet, Daniel och Victoria. Ingen störde dem ute på gatan, eller smygfotade. Här kunde Victoria och Daniel vara precis som alla andra – en fristad.

– Man gör inte så stort väsen om man skulle råka möta dem på torget eller något sådant. Man beter sig som att de är vilka vanliga människor som helst, har en Ockelbo-invånare berättat för Svensk Dam.

Paret som skakade om hela Sverige! Mikael Fritzon/TT

Men det fanns ett tillfälle då hysterin även tog sig till den lilla orten – efter det stora bröllopet!

Annons

När Daniel och Victoria skulle till Ockelbo för första gången efter bröllopet som rådde det total kaos.

"I princip alla Ockelbobor hade slutit upp vid tågstationen när Victoria och Daniel anlände med ett ånglok. De gick sedan genom samhället och hälsade på alla som väntade utefter vägen.Det var mäktigt att se bygdens store sons hemkomst. För Ewa och Olle var det förstås också en stor dag. Nu kom plötsligt deras son hem som en hjälte och det var en glädjens stund" skriver Johan T Lindwall i boken Victoria - Prinsessa och mamma.

Under kvällen anordnades en middag där Ewa ska ha känt sig märkbart obekväm, Johan T Lindwall berättar vidare att inte ens i deras hemort kunde de nu känna sig bekväma eller avkopplade.

Bara glada miner! ANDERS WIKLUND / TT

Men Ewa tog också tillfället i akt att göra ett tydligt – och rörande – ställningstagande. Innan middagen anordnades ett mingel, och över 20 fotografer var på plats. Då gjorde Ewa något hon aldrig gjort förut.

Annons

– Hon gick fram till Victoria och trots att alla kameror nu var riktade mot henne lade Ewa armarna om Victoria och kramade om henne rejält. Jag som var på plats och alla andra kunde inte missa budskapet: ”Kolla, här är min svärdotter och henne älskar jag.”

Bild: TT

Annons