Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Intervju! Prinsessan Birgitta om Christinas sjukdom

23 okt, 2017, 13:39
AvAnna von Koch
Svensk Damtidning träffade Birgitta i Florida.
Annons

Det var förra året som prinsessan Christina drabbades av kronisk leukemi, blodcancer. Det är en mycket allvarlig sjukdom och det var ett mycket tungt besked att få för hela kungafamiljen. När Svensk Damtidning träffar prinsessan Birgitta, i Florida, passar vi på att fråga hur det står till med hennes lillasyster. Och hon avslöjar den glädjande nyheten att Christina är på bättringsvägen!

Vår reporter Anna von Koch träffade Birgitta i Florida.

– Hon mår bättre och har bara ett år kvar av behandlingen. Hon är tuff! säger Birgitta med beundran i rösten.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Till en början behandlades Christina med cellgifter. Behandlingen gick bra, men senare visade det sig att Christina också behövde genomgå en benmärgstransplantation.

Systrarna Birgitta och Christina sågs senast tillsammans med de andra tre syskonen på Sollidens slott på Öland i juli i samband med kronprinsessan Victorias 40-årsdag.

Och när de inte träffas och umgås ser de till att hålla kontakten via telefon, berättar Birgitta.

– Jag försöker visa att jag finns till och skickar över lite tankar då och då. Mer kan man inte göra.

Prinsessan Birgitta vid H&M-kungen Stefan Perssons 70-årsfest.

Läs mer i veckans nummer av Svensk Damtidning – i butik på torsdag.

Foto: Suvad Mrkonjic

Annons