Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Exklusiv intervju - Så öppen har du aldrig sett drottningen

16 jun, 2016, 10:42
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Så här har du aldrig sett drottningen förut. I en exklusiv intervju öppnar drottningen upp Silviahemmet och berättar om de egna erfarenheterna som anhörig till en demenssjuk.
Annons
Foto: Charles Hammarsten

Svensk Damtidning har fått en exklusiv rundvandring på Silviahemmet på Ekerö. Drottningens hjärteprojekt fyller 20 år i år  och i samband med jubileet kom nyheten att Silviabo, en boendeform för demenssjuka och deras anhöriga, planeras stå klart i maj nästa år.

Vi mötte drottningen i ett av visningsrummen på Silviahemmet. Drottningen berättade öppenhjärtigt om sina egna erfarenheter som anhörig till en demenssjuk och hur hon och kungen tillsammans stöttade drottningens mor Alice Sommerlath.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Min mamma kände inte igen sig själv och det var en svår tid för hela familjen, säger drottning Silvia till Svensk Damtidning.

Se den fina filmen inifrån Silviahemmet nedan.

Drottning Silvia visar SilviahemmetBrand logo
Drottning Silvia visar Silviahemmet

Av: Anna von Koch.

Bilder: Charles Hammarsten.

Annons