Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Falsk twitter-sida från hovet skapar förvirring

01 jun, 2010, 12:47
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

 

Så här kan det se ut på den falska twitter-sidan.

På den populära microblogg-sajten twitter kan man sedan en tid tillbaka hitta en sida som kallar sig för Kungliga Hovstaterna. Problemet är bara att den inte har något alls att göra med hovet eller kungafamiljen och nu sprider den ut falska uppgifter.

På twittersidan twitter.com/kunglhovstat hittar man visserligen en hel del korrekta uppgifter om vad kungahuset ägnar sig åt. Men sidan har inget med varken kungafamiljen eller de kungliga hovstaterna att göra. För någon dag sedan lades den här uppgiften ut: “Presenten, en glasservis i 1 000 delar, värd 300 000 kr, som kronprinsessparet fick av svenska folket ligger nu ute på Tradera.”

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Twitter-3

Skänker bort pengar

Några timmar senare kom detta på twitter: Alla pengar från försäljningen av folkets lysningspresent till kronprinsessparet kommer gå till Ship to Gaza. Hovet är medvetna om den falska twittersidans existens, men har ännu inte gjort något åt den.

Annons

– Vi känner till den men det är inte vi som är avsändare, säger Nina Eldh, informationschef på hovet, till Svensk Damtidning.

Undersöker saken

Nina Eldh fortsätter:

– Vi har ingen twitterkanal, vi undersöker hur vi kan ta bort oönskade twittersidor.

Och vi kan förstå varför, en del personer på twitter frågar sig nämligen varför svenska folkets present till kronprinsessan Victoria och Daniel Westling plötsligt skulle lämnats ut till försäljning.

Läs också:

Kungen för Victoria till altaret – hur gjorde andra kungligheter?

Daniel blir prins av Sverige

Av Agneta Nisbeth

Foto: Webbdump twitter

 

 

Annons