Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Familjevännens varnande ord till Victoria om Estelle – stora oron

23 sep, 2024, 12:00
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle
TT
Kronprinsessan Victoria har fått några varnande ord angående prinsessan Estelle.
Annons

Prinsessan Estelle har, sin ringa ålder till trots, hunnit göra ett stort avtryck hos allmänheten. Alla älskar att få en skymt av tolvåringen – som själv alltid har ett leende att bjuda på när hon dyker upp vid föräldrarnas sida.

Estelle har för vana att ledsaga kronprinsessan Victoria och prins Daniel vid olika, väl utvalda uppdrag. Hon var till exempel med och invigde Guldbron i centrala Stockholm, jämte mamma och morfar kungen.

Här överraskar Estelle alla!Brand logo
Här överraskar Estelle alla!

Familjevännen varnar Victoria angående Estelle

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle
TT

Svensk Dams kungaexpert Herman Lindqvist har följt den svenska kungafamiljen i decennier och har fungerat som mentor för Victoria. Han var där och såg när pressen att räcka till som kunglighet höll på att knäcka kronprinsessan. Men han tror inte att samma sak kommer att inträffa för Estelle – även om det alltid finns där som orosmoment.

Annons

– Jag tror att Victoria skulle märka direkt om Estelle visade samma symptom, säger Herman till den finska tidningen Anna-lehti.

Herman har inte sett några tecken på att Estelle mår dåligt av uppmärksamheten.

– Att visa upp sig är inte så jobbigt för henne, för det är tydligt att hon tycker om det hon gör. Det är bara kul för henne. Det är därför ingen i Sverige kritiserar att hon är med, säger han.

Herman tror att Victoria och Daniel arbetar efter en uttänkt plan när det gäller dottern.

– Victoria höll sitt första tal i Rikssalen när hon fyllde arton. Så kommer det absolut att bli med Estelle. Det är också då hon kommer att bära tiara för första gången, säger han.

"Därför kommer vi inte få se Estelle"

Där är Herman inne på samma spår som Ellen Myrgård Lindén, skribent på Svensk Dam och kungaexpert.

– Estelle är visserligen Sveriges framtida drottningen men både kungen och kronprinsessan följer devisen; allting har sin tid. Hon kommer att tjäna landet i hela sitt vuxna liv så de vill låta prinsessan vara barn/ungdom så länge det går. Därför kommer vi inte att få se Estelle på kungliga solo-uppdrag innan 18-årsdagen. När den karusellen sedan drar igång kommer ju mediabevakningen dra igång med full kraft och det är mamma Victoria fullt medveten om, har Ellen sagt tidigare.

Annons