Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Festligheterna har börjat...

13 sep, 2013, 17:45
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
silvia-kungen-ste
silvia-ste

Nu har 40-årsfestligheterna startat. Redan under torsdagen kom kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia till Stadshuset för en bankett.

Annons

Under torsdagen närvarade kungaparet vid Sveriges kommuner och landstings 150-årsjubileum i Stockholms stadshus. Gäster vid banketten i Blå hallen var ledande förtroendevalda från hela Sverige, representanter från regeringen, myndigheter samt andra intresseorganisationer.

Höll ett tal

Under banketten höll kung Carl Gustaf ett tal och sa bland annat:

– Drottningen och jag har nyligen, närmare bestämt igår, avslutat en lång resa genom hela landet. Med anledning av att jag i år har varit statschef i 40 år, har vi de senaste månaderna besökt Sveriges alla 21 län, från söder till norr. Vid dessa rundresor har vi tydligt upplevt de stora variationer som präglar vårt avlånga land. Det är en rikedom och en tillgång.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kungen-andres-knape-st

Kungen och drottningen hälsas välkommen av Anders Knape.

Annons

Senare under fredagen invigs utställningen 40 år på tronen — 40 år för Sverige invigs i Rikssalen.

Resten av programmet: 

Lördagen den 14 september: Regeringen ger middag på Nordiska museet i Stockholm. Sveriges riksdag ger jubileumskonsert på Konserthuset i Stockholm.

Söndagen den 15 september: Te Deum, tacksägelsegudstjänst, i Slottskyrkan på Kungliga slottet. Stockholms stad bjuder in alla stockholmare och besökare till Dans på Slottet.

Läs mer på hovets hemsida här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

 

 

 

Annons