Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Frågetecknen kring Victorias resa till Rom

01 dec, 2016, 11:08
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel reser snart till Italien. Programmet är inte offentliggjort.
Annons
Madeleine-vatikanen.ste
Chris O’Neill, prinsessan Madeleine, drottning Silvia och prinsessan Leonore under audiensen med påven i april 2015.

Snart reser kronprinsessan och prins Daniel till Italien för att besöka Rom och Milano. Programmet är ännu inte offentliggjort men kronprinsessparet kommer inte att återupprepa prinsessan Madeleines och Chris O’Neills succébesök i Vatikanen 2014, meddelar hovets informationsavledning.

Den svenska kungafamiljen har de senaste åren haft upprepade kontakter med Vatikanstaten. Den som träffat påve Franciskus flest gånger är drottning Silvia som sedan april 2015 mött påven ytterligare två gånger. Senaste tillfället var förra veckan då drottningen besökte Vatikanen för ett seminarium om unga och droger där även påven närvarade. Och i slutet av oktober välkomnade kungaparet Franciskus när han anlände till Lund för högtidlighållandet av reformationens 500-årsjubileum. Men den här gången blir det alltså inget besök hos påven, bekräftar Ulrika Näsholm vid hovets informationsavdelning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det är bara veckor kvar till besöket, men programmet är fortfarande inte offentliggjort.

Av: Liv Sander.

Foto: Stella Pictures.

Annons