Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Finansmannen Melker Schörling drar sig tillbaka - kronprinsessan Victorias väninna får ny position

24 okt, 2016, 11:28
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Svenskt finansliv står inför en rokad. Kungens vän Melker Schörling lämnar sina styrelseuppdrag och äldsta dottern Sofia Schörling Högberg föreslås som ny viceordförande i investmentbolaget Melker Schörling AB.
Annons
Sofia-Schorling-Ibl
Sofia Schörling Högberg och maken Andreas Högberg.

Under måndagen meddelade mäktige industrimannen Melker Schörling att han lämnar sin post som ordförande i investmentbolaget Melker Schörling AB.

“På grund av att jag sedan en tid tillbaka drabbats av en gradvis försämrad hälsa kommer jag att lämna mina styrelseuppdrag vid vårens stämmor 2017” skriver han i ett pressmeddelande som också låter meddela att Schörling lämnar sina uppdrag i styrelserna för börsnoterade Hexagon, AAK och Hexpol.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Melker Schörling är en av landets främsta finansmän och beskedet att han lämnar skakade om börsen under måndagsmorgonen. Vem som blir ny ordförande är upp till stämmorna att besluta till våren, men det står redan klart att dottern Sofia Schörling föreslås som viceordförande i Melker Schörling AB.

Annons
Kerstin och Melker Schörling var självklart inbjudna till kung Carl Gustafs storslagna 70-årsparty i april.
Kerstin och Melker Schörling var självklart inbjudna till kung Carl Gustafs storslagna 70-årsparty i april.

Banden mellan familjen Schörling och den svenska kungafamiljen är starka. Melker Schörling är en självskriven gäst på kung Carl Gustafs officiella och privata fester och vänskapsbanden har gått i arv till ungdomarna. Kronprinsessan är nära vän med Sofia Schörling och när hon sommaren 2005 gifte sig med Andreas Högberg, kronprinsessans skolkamrat vid Enskilda Gymnasiet, var både Victoria och Daniel Westling på plats för att gratulera. Melker Schörlings dotter Märta är i sin tur god väninna med prinsessan Madeleine.

Annons
Sommaren 2005 var herr Daniel Westling kronprinsessans dejt till Sofia Schörling och Andreas Högbergs bröllop.
Sommaren 2005 var herr Daniel Westling kronprinsessans dejt till Sofia Schörling och Andreas Högbergs bröllop.

Märta Schörling, nygift med finansmannen Robert Andreens son Linus, fortsätter med sina styrelseuppdrag i Melker Schörling AB, Hexpol och AAK, men Märta står också inför en annan stor omställning i livet. Hon och Linus väntar sitt första barn, en framtida lekkamrat till minikungligheterna Estelle, Oscar, Lenore, Nicolas och Alexander.

Av: Liv Sander.

Foto: Ibl.

Annons