Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Då avslöjas lillprinsens namn!

16 jun, 2015, 15:16
author
Annons
madeleine-ste

Imorgon, klockan 17.00, kommer en Konselj att hållas på Kungliga Slottet. Då meddelar kungen den nyföddes namn och titel – samt vilket hertigdöme han får.

Nu dröjer det inte länge innan vi får reda på lillprinsens namn! Imorgon eftermiddag, klockan 17.00, hålls en Konselj på Kungliga Slottet och då berättar kungen vad Madeleines son ska heta, vilken titel och vilket hertigdöme han får. Dessutom blir det tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan nu på torsdag. Och Svensk Damtidning är självklart på plats!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
slottet

Förlossningen började klockan 6.00 i går morse och barnet föddes 13.45. När vi närvarade vid presskonferensen på Danderyds sjukhus, kvinnokliniken, berättade överläkare Sophia Brismar Wendel och chefsbarnmorska Anna Ståhl samt hovets informationschef Margareta Thorgren om händelseförloppet.

metro

Igår nedkom prinsessan Madeleine med en liten son och hon och maken Chris O’Neill låter hälsa att de “är fantastiskt lyckliga och tacksamma att allt har gått så bra och att de nu är en familj med två barn”.

Annons

Så liten är nyfödde prinsen

Vi vet nu att pojken vägde 3080 gram och var 49 centimeter lång. Svensk Damtidning frågade också om pojkens utseende och det berättas att han har mellanblont hår och pappa Chris haka. Familjen beräknas stanna på sjukhuset över natten och under dagen kommer storasyster Leonore att få träffa sin lillebror.

Thorgren

Båda föräldrarna grät glädjetårar efter att att ha sett sin lilla son. Att Madeleine skulle föda just på Danderyds kvinnoklinik hade varit klart sedan några månader tillbaka. Och både läkaren och barnmorskan berättar att det kändes otroligt spännande när prinsessan var på väg in till sjukhuset och att hon just nu mår “väldigt bra”.

Annons

– Visst känns det unikt att få vara med vid ett sådant här tillfälle, sa chefbarnmorska Anna Ståhl.

Kungen-Silvia

Även kungaparet och farmor Eva O’Neill har fått den glada nyheten och de är förstås överförtjusta de också.

– Familjen kommer absolut att samlas. Eftersom detta skedde på en bra tid på dygnet kommer med all sannolikhet Leonore att träffa sin lillebror, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

madeleine-ste

“Det är en pojke”, skriver prinsessan Madeleine själv på sin Facebooksida. På presskonferensen meddelades också att det var en naturlig födsel, lite tidigare än vad som vad beräknat. Och det var Madeleine som kontaktade sjukhuset.

Annons

– Prinsessan var lugn hela tiden, fortsätter barnmorskan Anna Ståhl.

Leonore

Familjen kommer att vila ut på Öland och Solliden i sommar. Prinsessan Leonore har fått en lillebror och en liten, liten lekkamrat. Den nyfödde prinsen blir sexa i successionsordningen efter kronprinsessan Victoria och hennes dotter prinsessan Estelle, prins Carl Philip, prinsessan Madeleine och hennes dotter prinsessan Leonore.

Följ svenskdam.se och @svenskdamtidning för direktrapportering!

Av Ellen Myrgård

Foto: TT

 

 

Annons