Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Folkkära artistens utspel mot kungen – orden Silvia inte vill höra: ”Jävligt jobbigt”

30 sep, 2024, 12:00
Tommy Körberg har träffat kungen flera gånger.
Nu kommer han med ett oväntat utspel.
Annons

Tommy Körbergs låtskatt har grävts upp av flera generationer. Bland studenter har ”Stad i ljus”, låten som artisten vann Melodifestivalen med 1988, blivit något av en melodisk klenod som de blivande akademikerna sjunger och förenas kring.

Tommy Körbergs plötsliga utspel om Björn Skifs: ”Den jäveln”Brand logo
Tommy Körbergs plötsliga utspel om Björn Skifs: ”Den jäveln”

Därför var det ingen större skräll att den folkkäre artisten förlänades den kungliga medaljen Litteris et Artibus, ett pris som delas ut till personer för framstående insatser i samhället och inom musik, konst och litteratur.

Annons

Medaljen mottog han förra året. För Svensk Damtidning berättade Tommy att kungen efter ceremonin kom fram och ville utbyta några meningar och samtalet ledde snabbt in på kungens stora intresse för bilar.

– Vi såg nämligen hans BMW som stod där inne på slottsgården. Så vi började prata om den. Jag ville veta hur många hästar den har, sa Tommy Körberg.

Tommy Körberg får medalj av kungen och drottning Silvia
Sångaren och skådespelaren Tommy Körberg tar emot medaljen Litteris et Artibus av kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia under en medaljceremoni på Stockholms slott. Jonas Ekströmer/TT

Tommy Körbergs ord om kungen

Det var långt ifrån första gången som Tommy fick äran att träffa kungen. Under åren har de stött på varandra flera gånger och Körberg är imponerad att kungen orkar vara kung.

Annons

– Det måste vara jävligt jobbigt att vara kung och leva det livet. Det kan inte vara nyttigt för en mänsklig själ, att leva på det sättet, säger han till Svensk Damtidning och fortsätter:

– Jag känner med honom. Han har väl det bra iofs, och sköter sitt jobb, men det är nog inte den lyckligaste tillvaron i livet.

”Nu vänder vi blad”

Tommy har även flera minnen från mötena med kungen och drottning Silvia, men han vill inte avslöja någon specifik händelse och säger att det är mellan dem.

Annons

– Nej, inget minne som lämpar sig i tryck. Nu är du bra nyfiken, ja ja. Jag säger som kungen: nu vänder vi blad.

Tommy Körberg
Tommy Körberg vill inte svara på vilka minnen han har från mötena med kungen och drottning Silvia. Patrik Jonsson/TT

Foto: TT

Annons