Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Situationen kring prins Julian, 3, har dolts in i det sista – nu är hemligheten ute

07 sep, 2024, 05:00
Prinsessan Sofia och prins Julian
Det är förändringens tider för prinsfamiljen. Och särskilt lille Julian, 3, påverkas.
Annons
Alexander, Gabriel & Julians reaktion – får ett syskon!Brand logo
Alexander, Gabriel & Julians reaktion – får ett syskon!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har tre små prinsar som förgyller deras liv – prins Alexander, 8, prins Gabriel, 7 och prins Julian, 3.

Och snart växer familjen. Under måndagen berättade prinsparet att de i februari får tillskott, antingen en liten prins eller prinsessa.

Med det blir prinsfamiljen ett hushåll om sex personer – och Julian blir inte längre familjens minsting. En stor förändring – som hölls hemlig så länge det gick.

Julians glädje över ett nytt syskon

I tre år har prins Julian enbart varit "lillebror", men i februari - en månad innan han fyller 4, blir han även "storebror".

Något som såklart känns stort. Det blev tydligt när Svensk Damtidning frågade hovets informationschef Margareta Thorgren om prinsbarnens reaktion på sitt kommande syskon:

Annons

– Pojkarna har fått informationen och de är jätteglada och tycker det hela är väldigt spännande!

Innan detta hade Sofia och Carl Philip hållit graviditeten hemlig, men de valde alltså att berätta under måndagen, bara två dagar innan prinsparets besök i Värmland. Något som inte var en slump.

– Redan i morgon ska prinsparet på ett besök i Värmland och det är flera uppdrag som väntar nu så därför tyckte prinsessan att det var skönt att gå ut med den här nyheten. Nedkomst blir i februari 2025, sa Margareta Thorgren innan besöket till Svensk Damtidning.

Så prinsparet dolde gravidlyckan så länge de kunde, men om man är två av Sveriges mest fotograferade personer är det naturligtvis svårt att hålla för sig själva allt för länge.

Så blir Julians nya liv – som storebror

Tillbaka till prinsbarnens nya liv som de snart möter.

Prins Alexander och prins Gabriel är ju numera skolbarn, men lille prins Julian går fortfarande på förskola, och kommer göra det två år till.

Annons

Och det finns en chans att Julian kommer hinna gå på samma förskola som sitt nya syskon. Julian själv började förskola när han var ett och ett halvt år, så om prinsparet resonerar likadant kan Julian och sitt småsyskon överlappa. Och det är naturligtvis smidigt att ha barnen på samma förskola.

Ja, många frågor hänger i luften - så som om det är en liten flicka eller pojke som tillkommer till familjen - men en sak är säker. För prinsbarnen blir det en stor förändring, och särskilt för Julian, som blir storebror för första gången.

Och vilken storebror han kommer blir. Utifrån det prinsparet sagt är Julian en "ljuvlig" liten kille, som vi också sett har mycket bus och energi i sig. Tänk, snart finns ett till syskon att stoja med!

Prinsessan Sofia kramar prins Julian
Snart blir prins Julian storebror, för första gången! Foto:SplashNews.com
Prinsessan Sofia pussar prins Julian på hjässan
Prins Julian, snart inte prinsfamiljens minstning längre. Foto:SplashNews.com

Foto: TT

Annons