Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Förkylningen stoppar kronprinsessan Victoria – idag igen

01 feb, 2019, 10:39
Det ska mycket till innan kronprinsessan Victoria ställer in. Men denna vinterförkylning blev för tuff.
Annons

Kronprinsessan Victoria är känd för att bita ihop och jobba på i de flesta lägen. Men nu är vabruari här och som många andra småbarnsföräldrar har hon drabbats av en riktigt tuff vinterförkylning och tvingats kasta in handduken.

Kronprinsessan Victoria
Omtänksamma Victoria är förstås angelägen om att inte smitta någon annan med sitt förkylningsvirus.

Det betyder att hon missar dagens uppdrag, hälsoprofessor Mai-Lis Hellenius länge planerade, och länge emotsedda, avskedsföreläsning i Aula Medica på Karolinska institutet. Prins Daniel får gå ensam.

Hovet: Hon är fortsatt förkyld

– Ja det stämmer att kronprinsessan är fortsatt förkyld. Hon är tyvärr inte med vid föreläsningen idag, säger Ulrika Näsholm vid hovets informationsavdelning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Mai-Lis Hellenius går i pension från jobbet som chef för Livsstilsmottagningen på Karolinska.
Mai-Lis Hellenius har varit en profilerad professor och överläkare vid Karolinska Universitetssjukhuset. Men nu går hon i pension från jobbet som chef för Livsstilsmottagningen och föreläsningen är hennes tack och farväl.

Kronprinsessan hade en ovanligt intensiv början på veckan, i måndags hade hon till exempel uppdrag både morgon och kväll och sedan följde ytterligare två fullspäckade arbetsdagar. Men igår blev förkylningen för besvärlig och Victoria valde att ställa in sitt sedan länge planerade besök vid fredsforskningsinstitutet SIPRI Det besöket flyttades helt enkelt fram i kalendern.

Nu kurerar hon sig alltså hemma på Haga och förhoppningsvis är hon på benen till Paralympics-galan i Stockholm på söndag.

Läs mer:

Victoria ställer in uppdrag – hovet berättar

Kronprinsessan Victorias närmaste medarbetare: ”Därför lämnar jag hovet”

Se bilderna! Victoria på fest i vinternatten

Foto: TT

Annons