Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Första jobbdagen med svärföräldrarna för Sofia

10 apr, 2015, 11:47
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
sofia-kungen-ste

På tisdag smäller det – då ska Sofia Hellqvist följa med kungaparet och Victoria på organisationen Global Childs Forums partnermöte på slottet. Det blir hennes första kungliga arbetsdag utan prins Carl Philip.

Mötets syfte är att samla organisationens närmaste partners för ett samtal om 2014 års resultat och 2015 års målsättningar. Sofia Hellqvist, som ju är engagerad i barnrättsfrågor, kommer att vara med som blivande prinsgemål, berättar ordförande Ulf Karlberg när Svensk Damtidning når honom på telefon.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Sofia har ju jobbat med de här frågeställningarna, hon är med som blivande medlem av den svenska kungafamiljen – och sakkunnig.

 

sofia-hellqvist-ste

Sofia ska på nytt uppdrag nästa vecka.

Ulf Karlberg berättar också att organisationens årliga forum kommer att hållas i Sydafrika i och då är det mycket troligt att Sofia deltar. Därför är det extra viktigt att hon är med och informeras på mötet på tisdag. Global Child Forum initierades av kungafamiljen 2009 och kungen är forumets hedersordförande.

Annons

 

silvia-victoria-ste

Kronprinsessan och drottning Silvia medverkar också under dagen.

Av Ellen Myrgård

Foto: Stella Pictures

 

Annons