Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Förstklassig bana och rejäl meny - här spelar prins Daniel helst golf

22 jan, 2018, 10:19
AvRed Aktionen
Golfklubben PGA lockar med förstklassiga banor och en rejäl meny - den perfekta platsen för både golfare och gourmander. Välkommen!
Annons

VINJETT/ Kungliga favoriter

Av: Ann Löfberg Foto: Håkan E Bengtsson

Ett par mil utanför Malmö ligger PGA Sweden National, en av landets mest exklusiva golfklubbar med 330 medlem­mar. Här spelar en hel del av noblessen i Skåne och många kända golfnamn finns i styrel­sen och bland hedersmedlem­marna.

Läs också: Här köper Chris sina märkesklockor – Nymans ur

Årsavgiften är ganska saftig, 200 000 kronor per år, men då får man fullt utnyttja två olika banor och högkvali­tativ restaurang, hotell med sviter samt övriga sällskapsut­rymmen med konferensmöjligheter och liknande.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Även den som inte spelar golf är välkom­men att äta lunch och middag här. Restaurangen är öppen från sex på morgonen till sent på kvällen och man har service dygnet runt. Kändisar som fot­bollsesset Henke Larsson och golfveteranen Mats Paulsson är hedersmedlemmar liksom Anni­frid Lyngstad och Stadium­-grundaren Ulf Eklöf.

Annons

Läs också: Monica Bonde bjuder på middag – se receptet!

Prins Daniel blev hedersmed­lem för ett par år sedan och kommer hit regelbundet för att spela golf. Han brukar då äta i den mindre privata matsalen tillsammans med sina goda vänner.

Prins Daniel är hedersmedlem på PGA.

Johan Winberg, som är restaurangchef, menar att prins Daniel är en oerhört populär gäst och alltid lika nöjd med det som serveras. Han brukar övernatta i svit nr 12 i hotellet.

Läs också: Nina von Krusenstierna bjuder på middag – se receptet!

Golfare är normalt väldigt hungriga och ganska konservativa vad gäller mat och lunch – matsedeln rymmer en rad olika klassiker, som fläsk med löksås, pytt i panna och varmrökt lax.

Räksmörgåsen är en stor favorit, mäktigt stor med massor av handskalade räkor.

Läs också: Caroline Bielke bjuder in på middag – se receptet!

De absolut mest populära rätterna är annars bacon och ägg, som man kan få helt enligt önskemål samt klassikern och storsäljaren PGA National Burger som är gjord på 200 gram mald Black Angus biff med cheddar­ost och krispigt bacon och som serveras med pommes frites eller chili fries.

För kvällen och speciella events finns olika me­nyer att välja på, en för herrar med biff, förstås, och en för damer med en lättare skrätt. Man har också olika events som grillkvällar, kräftkaval­kader och amerikansk afton. Vinlistan är dock ganska kort – golfare dricker hellre öl, menar Johan Winberg. Eller whisky.

Annons

Läs också: Charlotte Lewenhaupt bjuder på middag – se receptet!

Köksmästaren Magnus Trox­én har komponerat en meny till Svensk Damtidning som också skulle falla prins Daniel i sma­ken: först en gravad lax som tillagats på ett lite speciellt sätt, med rödbetor, sedan husets hamburgare och som avslut­ning en gräddig vanilj­ parfait.

Rödbetsgravad lax med dill- och senapsdressing

4 personer

400 g urbenad lax av mittbiten

100 g strösocker 100 g salt

100 g kokta rödbetor

Dressing

2 msk skånsk senap

2 tsk fransk stark senap

2 msk socker

2 msk vitvinsvinäger

2 dl matolja, t ex solrosolja

2 dl hackad dill

Sallad och citron till servering

1. Blanda salt och socker. Mixa rödbetorna i en mixer till en puré. Skrubba in socker/ saltblandningen på laxen och täck köttsidan med rödbets­ purén.

Annons

2. Lägg laxen i en djup tallrik och vänd laxen dagligen i tre – fyra dagar.

3. Blanda dill, socker, senap och vinäger till dressingen, vispa sedan ner oljan lite i taget. 4. Servera laxen tunt upp­ skuren med sallad, citron

och dressingen.

Heta hamburgare med klyftpotatis och aioli

4 personer

800 g nymald fransyska, helst av Black Angus

1 pkt rökt bacon i skivor 4–8 skivor ost

1 knippe sallad av valfri sort 1 bifftomat

ättiksgurka

4 hamburgerbröd av valfri sort

4 bakpotatisar

1 dl olivolja flingsalt efter smak

Dressing

2 dl majonnäs

1 msk sambal oelek

2 msk Heintz chilisås 1 dl finhackad pickles

Aioli

2 dl majonnäs

20 g finhackad vitlök salt och peppar

1. Börja med potatisen. Tvätta den noga och dela varje i åtta jämnstora klyftor med skalet kvar. Lägg i en ugnsfast form och ringla över olivolja och flingsalt. Rosta i ugnen i 25 minuter i 225 grader. Vänd potatisklyftorna då och då under tiden så de får jämn färg. 2. Dela upp köttet i fyra lika stora högar och forma till hamburgare utan att pressa för mycket. Grilla varje biff fem minuter på varje sida.

Annons

3. Knaperstek baconet i eget fett och låt rinna av på hus­hållspapper.

4. Skölj och plocka salladen. Skär bifftomaten i skivor.

5. Rosta brödskivorna i en torr och het stekpanna eller i ugnen. 6. Blanda ingredienserna till dressingen och till aiolin.

7. Börja med ett hamburger­ bröd i botten. Lägg på sallad, tomat, hamburgerkött, ost och ett par skivor knaperstekt bacon. Toppa med dressing innan du avslutar med ett hamburgerbröd på toppen.

8. Servera hamburgaren med ättiksgurka, aioli och potatis­ klyftor samt marinerad lök som vänts ner i en 1­2­3 lag och får ligga över natten.

Vaniljparfait

4 personer

8 g vaniljsocker

frön från en vaniljstång 60 g äggula (cirka fyra medelstora ägg)

40 g florsocker

210 g vispgrädde (cirka 2 1⁄2 dl )

valfria bär

1. Vispa vaniljsocker, vaniljfrön, äggula och florsocker pösigt.

2. Vispa grädden och blanda i äggsmeten. Häll upp i önskad form och frys i minst tre timmar.

3. Lägg upp på tallrik och låt stå i fem minuter, servera med färska bär.

Annons