Förvånande Nobelmissen: "Det är tråkigt"
Nobelbanketten i Blå hallen osade glamour uti varenda träpanel. Men så fort gästerna hade gått hem plockades alla fina arrangemang ner. Svensk Damtidning erfar till exempel att personalen ibland får ta med sig lite blommor hem, men att resten slängs.
– Det är tråkigt, säger en uppgiftslämnare med god insyn i Stadshusets planeringsarbete.
Floristen Pär Benjamin fick hedersuppdraget för andra året i rad och han beskrev dekorationerna som “moderna träd av blomsterängar i geometriska former”. Blommorna hade hämtats hem från italienska San Remo.
Men till skillnad från maten, som i år bestod av återanvända råvaror, bevarade man alltså inte blomsterarrangemangen när gästerna hade gått hem. Istället åkte de i soporna.
– När man skalar flera kilo morötter och väldigt mycket lök blir det en massa rester. Det använder vi igen, till exempel genom att torka lökskal eller morotsskal. Förutom att det känns bra att minimera resterna finns det också ett gastronomiskt värde i det, har Nobelkocken Sayan Isaksson till SVT.
Foto: IBL