Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Förvirringen kring Mette-Marits beteende växer – alla undrar samma sak

15 sep, 2024, 14:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Många ställer sig samma fråga kring Mette-Marits beteende.
Annons
Saftiga prislappen på Madeleines lyxiga skor • Efter cellgifterna – så mår Kate nu • Uppgifter: Marius misstänks för nytt brott – 3 kungliga snackisar från vecka 37!Brand logo
Saftiga prislappen på Madeleines lyxiga skor • Efter cellgifterna – så mår Kate nu • Uppgifter: Marius misstänks för nytt brott – 3 kungliga snackisar från vecka 37!

Det blåser starka vindar i det norska kungahuset.

Mitt i stormen står kronprinsessan Mette-Marits äldsta son, Marius Borg Höiby, som den 4 augusti greps av polis i centrala Oslo.

Marius erkänner: "Utövade våld"

Han står misstänkt för att misshandlat en kvinna i 20-årsåldern, som han ska ha haft en relation med. Våldet ska ha utövats i kvinnans lägenhet, som dessutom blev vandaliserad.

Drygt en vecka efter att det hela uppdagades gick Marius ut med ett meddelande:

– Förra helgen hände något som aldrig borde ha hänt. Jag utövade våld och förstörde föremål i en lägenhet i berusning av alkohol och kokain efter ett gräl.

Marius gripen av polis för andra gången

Under utredningens gång valde den drabbade kvinnan att utfärda ett besöksförbud fram till mars 2025 – som Marius inte långt efter bröt.

Annons

Under fredagen den 13 september greps han ännu en gång av polis och samtidigt bekräftades det att fallet utvidgats till fyra målsägare. Sedan tidigare har två ex-flickvänner klivit fram och berättat att även dem utsatts för våld av Marius.

Kronprinsessan Mette-Marits uttalande om sonen Marius

Sedan fallet blev känt och utredningen växt har resten av kungafamiljen varit relativt fåordiga. Mette-Marit har samtidigt kritiserats för att ha tagit kontakt med brottsoffret, något som kan störa utredningen.

Däremot gav hon svar på tal under ett besök i norska Trøndelag tidigare i veckan.

– Av respekt för alla inblandade vill jag inte kommentera den saken i nuläget, svarade hon enligt norska VG.

Haakon & Mette-Marit om skandalen kring Marius: ”Inte naturligt...”Brand logo
Haakon & Mette-Marit om skandalen kring Marius: ”Inte naturligt...”

Mette-Marits kalender ekar tom

Men bara för att det är tyst utåt, innebär det inte att mycket inte sker bakom kulisserna. Det går iallafall att tyda sett till den kungliga kalendern, som för Mette-Marit ekar tom inom närmsta tiden.

Huruvida det har att göra med den 27-åriga sonen eller inte går inte att fastställa, men mycket tyder på att hon fått ledigt för att fokusera på Marius.

Annons