Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Frågetecknen kring Victorias arbetssituation: "Påpassad och utsatt"

25 nov, 2016, 10:59
AvJohanna Lejon
I handlingar från hyresnämnden i Stockholm framkom det häromveckan att kronprinsessan Victoria har två kontor: ett på Kungliga slottte och ett på Hovstallet. Vi vet varför.
Annons
Crown Princess Victoria, Opening speech at World Water Week's Building a Resilient Future Through Water high-level session

Det var i handlingar från hyresnämnden i Stockholm, som tidningen Hem & Hyra var först att skriva om, som det framkom att kronprinsessan i dag arbetar på två ställen: på Kungliga slottet och på Hovstallet. Också Stoppa Pressarna skrev om saken, liksom Expressen.

Men vad är egentligen anledningen till att kronprinsessan har två kontor? I handlingarna framkom att kronprinsessan Victoria valt att arbeta från Hovstallet eftersom det känns tryggare där.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det känns tryggare för kronprinsessan att vara på kontoret i hovstallarna än på Slottet där säkerheten är sämre och man hela tiden är påpassad och utsatt för paparazzis, ska medarbetaren ha skrivit i dokument från hyresnämnden i Stockholm.

Det ska, enligt uppgifter till hyresnämned, vara enklare för Victoria att arbeta på Hovstallet.

Under den tid kronprinsessan har sin sju månader gamla son och själv är engagerad i både privata och offentliga sammanhang är det enklast att utgå från Hovstallet där alla bilar och chaufförer finns och transporter samordnas och utgår ifrån. Samordning måste också ofta ske med Säpo”, skriver kronprinsessan Victorias medarbetare, enligt hyresnämnden och Expressen.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Ibl.

Annons