Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Från knöl på landet till potatisprins i stan

30 okt, 2015, 09:16
author
Annons
prins-joachim-stella

Det var ett svårt beslut att avyttra Schackenborg, men prins Joachim var övertygad om att försäljningen garanterade Schackenborgs framtid. Numera lever prinsen och prinsessan Marie i Köpenhamn med barnen. Landsbygden är ett minne blott med potatisskördar på vidsträckta åkrar.

Joachim-marie-ste

I stan trivs prinsparet utmärkt, men ibland händer det att Joachim saknar gummistövlarna, potatisodlingarna och livet som bonde. Prins Joachim av Danmark fick Schackenborg i gåva av greveparet Karin och Hans Schack. På bilden ser vi prins Joachim med greve Hans Schack.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Hans-schack-och-prins-Joachim-ste

Prins Joachim är ingen soffpotatis utan arbetade på en söndag och delade ut pengar och diplom till vinnaren i Årets Kartoffelpris 2015. Kanske var det extra roligt för den danske prinsen att dela ut pengar och stipendium på Kold Colleges livsmedel – och lantbruksskola i Odense i söndags.

Potatisprinsen prisade årets knöl

Anledningen var Årets Kartoffelpris 2015 och Joachim, som är beskyddare för Danmarks Kartoffelråd, har tidigare varit med som lagdomare och utsett segraren. I år överlät han dock uppdraget till tv-värden Felix Smith och greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille.

Annons
Joachim

Prinsen delade stolt ut den fina statuetten och de 20 000 danska kronorna till segraren kocken Kim Jeppesen och hans medhjälpare, Dennis Birch.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

 

 

 

Annons