Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Från prinsbröllop till Skansen! Icona Pop intar Allsångsscenen

30 jul, 2019, 19:30
AvEmma Sanderberg
Carl Philips och Sofias favoritartister är hemma i Sverige! Prinsparet frågade personligen Icona Pop om de ville spela på deras bröllopsfest på slottet 2015 och duon tackade självklart ja. Ikväll gästar de Allsång på Skansen!
Annons

När prins Carl Philip och prinsessan Sofia gifte sig den 13 juni 2015 valde de noga ut vilka artister som skulle förgylla deras dag för att sätta sin personliga prägel på musiken. Under vigseln var det bland annat Salem Al Fakir och Samuel Ljungbladh som framförde några av parets favoritlåtar.

Carl Philip gjorde Icona Pop sällskap på scen

Festen fortsatte sedan på kungliga slottet och där framförde Molly Sandén och Danny Saudcedo en specialskriven låt som prinsessan Sofia varit med och skrivit texten till. När maten var uppäten och det vankades dans i Karl XI:s galleri så uppträdde både världsstjärnan Avicii och popduon Icona Pop. Svensk Damtidning intervjuade Icona Pop efter framträdandet och de berättade att prinsparet hade frågat dem personligen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Att få spela på deras kärleksfest var fantastiskt. Vi har träffat dem förut och de frågade oss personligen och vi sa självklart ja, sa de då.

Annons

De berättade också att kvällens höjdpunkt var när brudgummen själv gjorde bandet sällskap på scen! Oj vilken häftig syn det måste ha varit!

Icona Pop

Icona Pop består av Caroline Hjelt och Aino Jawo och de bildades 2009. Deras mest kända låt är “I love it” som släpptes 2012, låten vann flera priser och gjorde duon världskända över en natt. 2017 var de med i programmet Så mycket bättre. Ikväll syns duon ännu en gång i rutan när de gästar Allsång på Skansen. Kanske sitter prinsparet bänkade framför tv:n ikväll?

 

5 saker du kanske inte visste om Icona Pop:

  • De har flera gånger sagt att de bryr sig väldigt mycket om djur, klimatfrågor och kvinnors rättigheter.
  • När duon är på turné brukar de ha med sig doftljus till hotellrummet för att få in rätt känsla.
  • Både Caroline Hjelts och Aino Jawos favorithögtid är midsommar.
  • De äger ett hus tillsammans i USA.
  • Vännerna har ofta beskrivit sig själva som “tvillingar”

Foto TT

Annons